Centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminata pana la sfarsitul anului

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 3 Februarie 2010, Ultima actualizare: 03 Februarie 2010

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca centura ocolitoare a municipiului Sibiu va fi terminata pana la finalul anului 2010, desi termenul de finalizare este 2011, precizand ca exista in totalitate finantarea pentru acest obiectiv.

Emil Boc a spus ca se va ocupa personal ca termenele de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Sibiu sa fie respectate si chiar devansate. “Am discutat cu conducerea judetului si a orasului si le-am asigurat ca centura ocolitoare a Sibiului va fi gata pana la finalul acestui an.

Vorbim de ambele tronsoane ale centurii, dintre care primul va fi gata pana la finalul lunii august, iar cel de-al doilea va fi gata pana la 31 decembrie 2010, desi termenul normal de realizare este 2011″, a afirmat Emil Boc.

Premierul a anuntat ca, primul tronson al centurii, de 14,8 kilometri, este realizat in proportie de 70 la suta, mai fiind de rezolvat probleme de infrastructura si despagubiri.

Constructia la cel de-al doilea tronson al centurii, de aproape opt kilometri, din care 2,7 kilometri in regim de autostrada, va incepe in luna februarie cu amenajarea de santier.

Potrivit premierului, costul primului tronson al centurii ocolitoare a Sibiului se ridica la 48 de milioane de euro, iar cel de-al doilea tronson costa noua milioane de euro.

“Va asigur ca exista resursele financiare pentru constructia centurii, iar la finalul acestui an sibienii vor scapa de cosmarul traficului greu”, a spus Emil Boc.

Lucrarile la centura ocolitoare a Sibiului au inceput in primavara anului 2003, iar in toamna anului 2006 ar fi trebuit sa fie incheiate.

La termenul de finalizare, insa, abia 40 la suta din centura ocolitoare era gata si, din cauza intarzierilor prea mari si a depasirii costurilor prevazute in contract, Ministerul Transporturilor a reziliat, in octombrie 2006, contractul cu constructorul initial al centurii, firma italiana Todini Construtioni Generali.

In mai 2007 a fost incheiat un nou contract de constructie cu firmele Max Bogl, Comtram si Geiger care trebuie sa finalizeze primul tronson, iar licitatia pentru cel de-al doilea a avut loc in toamna anului 2009.

De-a lungul timpului, cetatenii din Sibiu au facut nemunarate demersuri, printre care si o petitie on-line, pe langa politicienii locali, administratia locala si judeteana pentru a urgenta contructia centurii ocolitoare. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe