Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 Ianuarie 2010

Chiriile apartamentelor din Bucuresti au scazut cu 100 de euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2010

Anul acesta, chiriile solicitate pentru apartamentele din Capitala vor continua sa scada cu inca 10%-20%, estimeaza majoritatea analistilor.

Apartamentele cu doua camere conduc in topul inchirierilor, ca numar de oferte pe piata, iar chiria ceruta pentru acestea a scazut de la 400 – 500 de euro la 250 – 300 de euro lunar, informeaza Capital.

Situatia este asemanatoare si pentru garsoniere, pentru care sunt afisate oferte si cu 150-160 de euro lunar, in zone unde acum doi ani se cereau 350 de euro/luna.

Cu vanzarile blocate, multi proprietari au preferat venitul mai mic, dar constant, provenit din inchiriere.

De curand, pe piata a aparut o supraoferta, iar preturile de inchiriere au scazut la circa 65%-70% din nivelul pretins in 2008 de catre proprietari.

Ce nu s-a schimbat este relatia proprietar – chirias, mai mereu tensionata atat din motive de necunoastere a legislatiei, cat si, sau mai ales pentru ca majoritatea tranzactiilor de inchiriere rezidentiala se fac fara contract.

“Multe din relatiile proprietar – chirias se desfasoara in afara legii, la mica intelegere, fapt ce il transforma pe proprietar in evazionist, iar pe chirias il lipseste de puterea de a se apara, din punct de vedere legal, in cazul unui litigiu”, explica analistul financiar Dan Ionascu, partner Parker Lewis.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
  • Hai Fuguta in Canada!

    Pai cine sa mai inchirieze apartamentele la oras daca in 2010 vor fi someri garla?!?
    De fapt, prostimea se bucura ca “se ieftinesc” casele, fara sa isi dea seama ca nici noile preturi nu le vor fi accesibile intr-o viata de om iar ei vor fi morti de foame.
    Nu mai merg magariile, nu te mai imbogatesti din nimic. Pana si bijnitarii sunt agitati…
    Pe de o parte este bine, se mai curata tara de smenari, pacata insa ca mor si nevinovatii alaturi de ei…

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe