Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
16 sept. 2009

Chiriile apartamentelor, mai mici cu pana la 400 de euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Inceputul anului scolar si universitar aducea pana acum noi cresteri ale chiriilor, lucru care nu s-a intamplat si in aceasta toamna. Mai mult, preturile scad vizibil de la luna la luna. Raportul de monitorizare imobiliara pentru perioada 1-10 septembrie, realizat de AnunturiParticulari.ro pentru apartamentele din Bucuresti, arata ca tarifele cerute de proprietari au scazut semnificativ fata de anul trecut.

Cea mai mare scadere a chiriei a fost inregistrata, la inceput de septembrie, pentru apartamentele de 3 camere, cu aproape 10% mai putin fata de luna trecuta, iar pretul mediu de inchiriere solicitat intial de proprietari este de 540 de euro.

Totodata, chiria solicitata pentru apartamentele de 2 camere a fost de 400 de euro, in scadere cu 2% raportat lunii august.

Pretul de inchiriere solicitat pentru garsoniere a ramas la acelasi nivel cu cel de luna trecuta, de aproximativ 290 de euro .

Si pretul de strigare la inchirierea apartamentelor de 4 camere a scazut cu 1,2% intr-o singura luna, ajungand la 750 de euro.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea preturilor este simtitoare.

Pentru garsoniere chiria a scazut cu 26%, la 2 camere avem o scadere de 32%, pentru apartamentele de 3 camere chiria a fost mai mica cu 38%, iar 32% a fost scaderea pretului de inchiriere solicitat pentru 4 camere.

Cele mai solicitate apartamente de pe piata sunt cele de 2 camere si garsonierele.

Pentru cele situate in cartierele din Capitala, potentialii chiriasi sunt dispusi sa ofere intre 200 si 300 de euro pentru o garsoniera , si intre 250 si 350 pentru un apartament de 2 camere. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe