Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 dec. 2009

Chiriile pentru birouri vor scadea si in primul semestru din 2010

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ritmul de scadere a preturilor va fi mult mai lent decat anul acesta, pentru birourile din zonele periferice expertii avansand chiar posibilitatea stagnarii chiriilor.

Chiriile pentru spatiile amenajate in cladiri de birouri isi vor mentine trendul descendent si in prima parte a anului viitor, cea mai mare scadere fiind asteptata la birourile din clasa B, amplasate in zonele centrale, sustin analistii pietei imobiliare.

„Anul viitor, pentru cladirile de birouri din clasa A, in zona centrala, pretul de ofertare nu va scadea. Va scadea pretul de contractare, insa nu foarte mult. Cand spun clasa A, ma refer la spatii din cladiri precum Bucharest Business Park sau Cathedral Plaza.

In general, birourile din clasa A ofera conditii optime pentru angajati”, a declarat pentru Business Standard Razvan Gheorghe, managing director al agentiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.

El a explicat ca, la inceputul anului, nivelul chiriei la aceasta clasa de birouri se situa intre 19 si 22 de euro/mp si s-a mentinut pana in prezent, in conditiile in care tranzactii nu prea au fost, iar unele companii cautau spatii inca din 2008. In opinia sa, anul viitor este de asteptat sa scada chiriile la spatiile de birouri din zona centrala, dar care sunt incadrate in clasa B.

„Avand in vedere ca dotarile nu se pot compara cu cele din clasa A, in acest caz s-ar putea observa o scadere de 10-15%, de la o medie de 14-18 euro/mp, cat este in prezent”, considera Razvan Gheorghe.

De cealalta parte, in zonele periferice ale Capitalei, chiriile la birourile incadrate in clasa A ar putea inregistra scaderi usoare, de cateva procente, de la o medie de 14 euro/mp, in timp ce clasa B va stagna la nivelul de 10 euro/mp, au mai spus analistii imobiliari.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe