Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 sept. 2009

Cine-l ia pe Boc „peste picior” cu Prima Casa

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Premierul Emil Boc i-a reprosat, joi, secretarului general al Ministerului pentru IMM-uri, Ioan Hidegcuti, modul greoi de procesare a dosarelor de credite depuse pentru Programul Prima Casa, Boc cerandu-i secretarului general sa nu il ia „peste picior”, relateaza NewsIn.

Emil Boc i-a anuntat pe reprezentantii Fondului de Garantare, intr-o intrevedere la Palatul Victoria, ca i-a convocat pentru ca exista „foarte multe nemultumiri” in legatura cu procesarea dosarelor de credite prin „Prima Casa”.

„Mail-ul mi-e practic blocat de sesizari si foarte multi vin si ne spun ca pierd avansurile pe care le-au inaintat in diverse precontracte, ca pierd celelalte acte pe care le-au intocmit, din cauza faptului ca dureaza foarte mult procedura. Scopul acestei intalniri este precis: sa scurtam la maximum durata”, a declarat premierul Boc.

El a spus ca, potrivit datelor trimise de Fond, exista 2.614 de solicitari de credite prin programul Prima Casa, dintre care 1.414 sunt rezolvate, 429 avizate si 774 sunt in lucru.

„Am avut tot felul de observatii, ba ca se poate pe procedura de urgenta, nu ar exista o procedura de urgenta… dureaza o luna, doua… deci nu exista…”, a spus Boc. „Nu, nu exista…”, a replicat secretarul general al Ministerul pentru IMM-uri, Ioan Hidegcuti. „Stati asa, acum nu ma luati de….”, a spus premierul. „Nu, Doamne fereste…”, a venit replica lui Hidegcuti.

Peste picior…„, a continuat premierul reprosul, argumentand ca datele pe care le are le-a primit de la cetatenii nemultumiti. „Sunt oameni care mi-au spus: am trimis in luna iulie, nu am primit nici macar un raspuns. Programul acesta, Prima Casa, il demonetizam, il pierdem ca si credibilitate daca noi nu respectam termenele, pentru ca toata lumea arata spre Bucuresti, spre Fond, arata inspre noi ca sunt blocate dosarele„, a spus Boc.

Presedintele Fondului de Garantare, Aurel Saramet, a declarat ca, din momentul preluarii unui dosar „Prima Casa” si pana la aprobarea acestuia, angajatii Fondului se incadreaza in termenul de cinci zile, daca dosarele sunt complete.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe