Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 feb. 2010

City Mall, de vanzare!

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Fondul australian APN/UKA European Retail Trust a scos la vanzare City Mall din Bucuresti, evaluat in decembrie la 32,9 milioane de euro, reprezentand o treime din suma platita pentru achizitia centrului comercial care a generat anul trecut venituri din chirii in scadere cu peste 50% fata de 2008. 

„Nu am primit nicio oferta materiala care sa se incadreze intr-o limita rezonabila de pret”, se arata in raportul financiar al APN/UKA European Retail Trust, citat de Mediafax, in care se mentioneaza ca strategia fondului vizeaza vanzarea a 13 active din portofoliu, inclusiv City Mall.

APN/UKA European Retail Trust este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Fondul australian a preluat la sfarsitul anului 2006 centrul comercial de la firma Victoria Holding, detinuta de un grup de investitori britanici, pentru 103,5 milioane de euro.

La randul sau, grupul de investitori achizitionase mall-ul cu mai putin de un an inainte, pentru 46 milioane de euro, de la dezvoltatorul proiectului, Jaguar Development, controlat de oameni de afaceri greci si israelieni.

APN/UKA European Retail Trust a incasat anul trecut, din inchirierea centrului, circa 3,5 milioane de euro, mai putin cu 53% decat in 2008, iar valoarea imobilului s-a redus din luna iunie a anului trecut, cand era evaluat la 51,6 milioane de euro, cu 36%.

Scaderea veniturilor este explicata de reprezentantii fondului de investitii prin cresterea spatiilor libere si prin concesiile acordate la inchiriere, dar si prin amplificarea concurentei pe piata romaneasca.

Potrivit raportului, gradul de ocupare al City Mall era de peste 90% in decembrie 2008 si a scazut la sub 80% un an mai tarziu.

Complexul are o suprafata totala de 38.000 de metri patrati, dintre care 19.000 mp reprezinta spatii inchiriabile, si a fost deschis in urma cu patru ani, in urma unei investitii de 35 milioane de euro.

Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zona de cafenele si restaurante, precum si un cinematograf operat de compania City Cinema.

APN/UKA European Retail Trust a investit 13 milioane euro pentru constructia unei parcari cu o suprafata de 31.000 de metri patrati, langa mall, care va cuprinde si o zona comerciala.

Proprietarii complexului au hotarat transformarea unei suprafete de divertisment de 3.000 de metri patrati in spatii de birouri, precum si construirea altor 2.000 de metri patrati de birouri.

Lucrarile nu au inceput inca.

Fondul de investitii este detinut de APN Funds Management Limited, cu sediul central in Australia.

Fondul este activ in Europa Centrala si de Sud, avand un portofoliul evaluat la sfarsitul anului trecut la 566,8 milioane de euro. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe