Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 aug. 2009

Clientii politici vor cumpara apartamentele ANL la preturi intre 20.000 si 30.000 euro

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Autoritatile locale vor vinde, intr-o prima faza, 235 de locuinte ANL, evaluate la sub 30.000 euro Un numar de 235 de locuinte ANL din Titu, Nehoiu, Timisoara si Curtea de Arges au fost deja evaluate pentru a fi vandute catre chiriasi, urmand ca tranzactiile sa se incheie in perioada urmatoare, a declarat pentru NewsIn secretarul de stat in cadrul MDRL, Ioan Andreica.

„Sunt evaluate 235 de locuinte ANL cu scopul de a fi vandute catre chiriasi. Ne-au intrebat in ce conturi trebuie virati banii, astfel ca asteptam din zi in zi confirmarea tranzactiilor”, a declarat secretarul de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), Ioan Andreica.

Potrivit oficialului MDRL, un apartament cu doua camere intr-un bloc construit inainte de 2004, din cele patru localitati, a fost evaluat intre 20.000 de euro si 30.000 de euro, in timp ce o grasoniera a fost evaluata la mai putin de 20.000 de euro.

„Cu cat blocurile sunt mai noi, cu atat preturilor vor urca, insa pentru un apartament cu doua camere intr-un bloc construit inainte de 2004, intr-un oras de provincie, preturile sunt undeva intre 20.000 si 30.000 de euro”, a precizat Andreica.

Secretarul de stat din cadrul ministerului condus de Vasile Blaga a declarat ca se lucreaza la o Hotarare de Guvern pentru trecerea a inca 3.510 apartamente ANL in domeniul privat al statului, pentru a putea fi vandute. Un astfel de act normativ ar urma sa intre pe ordinea de zi a sedintei de Guvern intr-o saptamana.

–––––––

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

–––––––

Pana in prezent, au fost scoase din domeniul public al statului in domeniul privat al statului, cu scopul de a fi vandute, 3.321 de apartamente ANL, locuinte destinate tinerilor care nu-si pot permite sa-si achizitioneze o locuinta de pe piata libera.

Ministrul de resort Vasile Blaga declara recent ca in acest an au fost finalizate 1.369 de locuinte, din care 1.093 prin Agentia Nationala de Locuinte. MDRL lucreaza in prezent la construirea a circa 20.000 de locuinte ANL si intentioneaza sa scoata la licitatie, pana la finalul anului, lucrarile de realizare a inca 9.000 de locuinte.

Blaga a reiterat ca in acest an vor fi finalizate 6.000 de locuinte, dintre care circa 3.200 prin ANL. Ca sa poata cumpara imobilele, chirasii trebuie sa fi locuit neintrerupt trei ani in locuinta respectiva, iar contravaloarea trebuie achitata integral.

Titularul poate beneficia o singura data de posibilitatea de a cumpara o locuinta ANL, nu o poate instraina pe o perioada de cinci ani de la dobandire, nu are dreptul sa detina o alta locuinta, iar venitul mediu pe membru de familie nu trebuie sa depaseasca dublul salariului mediu brut pe economie. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe