Constructiile la “Lia Manoliu” finalizate in 2010, pana in aprilie 2011 montata cupola

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 29 Aprilie 2010, Ultima actualizare: 29 Aprilie 2010

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, dupa o vizita la lucrarile stadionului Lia Manoliu, ca in prezent acestea sunt realizate in proportie de peste 75%, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie finalizata constructia, iar pana in lunile martie-aprilie 2011 sa fie montata cupola, precizeaza Mediafax.

“Lucrarile de construire ale stadionului vor fi finalizate conform graficului pana la sfarsitul anului 2010, in prezent acesta fiind realizat in proportie de peste 75%. Urmeaza ca in luna martie a anului viitor sa se inceapa instalarea cupolei care va dura cel putin o luna“, a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului Capitalei, in paralel cu constructia stadionului s-au inceput studiile de fezabilitate pentru construirea unei parcari in zona adiacenta stadionului, dar si pentru amenajarea peisagistica a acestei zone, precum si studiul de circulatie aferent zonei stadionului pentru afluirea si defluirea masinilor cu care se va ajunge la stadion.

“Am inceput studii de fezabilitate pentru parcarea care va avea aproximativ 3.000 de locuri avand in vedere ca parcarea subterana a stadionului nu ofera decat 200 de locuri, dar si studii de circulatie pentru a sti cum se va circula in zona”, a spus Oprescu.

Potrivit primarului general, municipalitatea are bani pentru finantarea lucrarilor la stadion pana la sfarsitul lunii august dupa care “vor intra in efectivitate banii Guvernului”.

“Speram ca in acest an Guvernul sa-si sustina obligatia financiara fata de aceasta investitie si sa aloce suma de minimum 190 milioane de lei pentru sustinerea financiara a proiectului”, a mai spus Oprescu.

Totodata, directorul de investitii al Primariei Capitalei, Bogdan Hreapca, a precizat ca municipalitatea pregateste o licitatie pentru concesiunea lucrarilor si serviciilor necesare administrarii stadionului si amenajarii spatiilor comerciale din jurul arenei.

Stadionul Lia Manoliu va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori din care 20.000 vor fi la tribuna intai, etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulatiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmand a avea o capacitate de 35.450 de locuri.

Accesul pe Stadionul Lia Manoliu se va face simultan prin 94 cai de acces.

Valoarea totala a contractului pentru Stadionul Lia Manoliu este de aproximativ 500 milioane de lei, din care, pana la sfarsitul anului 2009 s-au platit 203 milioane de lei, bugetul alocat de municipalitate in 2010 acestei investitii fiind de 146 de milioane de lei.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe