Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 Ianuarie 2010

Creditul punte poate arunca proprietarii in strada

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 08 Ianuarie 2010

Cei care au apelat la creditele punte pentru a-si lua locuinte in ultimii doi ani ar putea ajunge pe strada, deoarece criza financiara a ros valoarea imobilelor.

Creditul punte functioneaza dupa un principiu simplu: proprietarul unei locuinte doreste sa o schimbe, astfel ca apeleaza la banca pentru a obtine suma necesara pentru a plati avansul necesar achizitiei noii locuinte.

Daca indeplineste conditiile de creditare, banca ii acorda creditul punte, pe care trebuie sa il achite in termen de cel mult doi ani de la acordarea imprumutului.

In aceasta perioada, clientul plateste bancii doar dobanda aferenta sumei imprumutate.

“Preturile au scazut atat de mult incat creditul este mult mai mare decat suma pe care o poate obtine cumparatorul din vanzarea imobilului vechi.

In plus, el a platit timp de unu-doi ani dobanda si comisioanele aplicate de banca. Astfel, din vanzarea apartamentului nu ar acoperi nici macar jumatate din valoarea creditului“, a explicat Mihai Grigore.

Evaluatorul spune ca bancile creditoare nu au insa niciun interes sa execute silit debitorul.

Practic, banca trebuie sa obtina o hotarare judecatoreasca pentru executarea silita a proprietatii, ceea ce implica niste costuri. Apoi, locuinta trebuie scoasa la licitatie.

Cum creditarea nu da semne de dezghet, sansele ca aceasta sa fie vanduta la un pret care sa acopere debitul restant sunt reduse.

Astfel, banca ar ramane cu o mare parte din suma restanta neacoperita. Daca debitorul nu are alte bunuri care sa poata fi executate pentru recuperarea datoriei, banca ramane cu paguba, iar in termen de trei ani datoria se prescrie.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe