Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
21 iun. 2013

Cum influenteaza conditiile meteo piata imobiliara

scris de Blitz Imobiliare

Vremea a fost deosebit de capricioasa in ultimile saptamani, intr-un interval relativ scurt de timp fiind nevoiti sa infruntam furtuni puternice insotite de caderi masive de grindina urmate de zile de canicula sufocanta.

Am incercat sa aflam cum afecteaza aceste extreme meteo piata imobiliara, stand de vorba cu Leonard Munteanu, specialist Blitz Imobiliare.

Exista o legatura intre canicula din aceste zile si volumul tranzactiilor imobiliare?

Dupa cum stiti, piata imobiliara romaneasca se bazeaza in principal pe tranzactii marunte, vanzari si inchirieri de proprietati de rang inferior din punct de vedere al conditiilor oferite si deci a pretului.

Acesti clienti sunt, daca vreti, cei mai incercati dintre romani, facand parte din patura de mijloc a societatii. Dorinta de a avea un apartament tine loc de umbrela atunci cand ploua cu galeata si de umbrar in zilele toride.

Pentru cei care tranzactioneaza proprietati superioare timpul nu este la fel de presant, o intarziere de cateva zile nefacand diferenta dintre o afacere imobiliara reusita si una esuata.

Totusi, cum pot influenta fenomenele meteo cursul pietii imobiliare?

Fenomenele meteo si in special cele aflate la extreme, afecteaza buna desfasurare a activitatii imobiliare. Ca sa va dau cateva exemple, o prezentare reusita contine fotografii sau filme de prezentare ori, daca ploua sau daca soarele arde gazonul din fata casei, aceasta prezentare nu va primi nota zece din partea juriului exigent al cumparatorilor versati.

Un alt exemplu tine de latura personala. Suntem oameni si din instinct ne protejam de elementele neprietenoase din jur. In fine, din cauza conditiilor meteo au loc blocaje in trafic, defectiuni ale retelelor de telefonie sau de internet, adica exact acele lucruri cu care opereaza agentii imobiliari.

Ce recomandari aveti pentru actorii principali ai pietei imobiliare in aceste zile?

Sa nu ia decizii pripite indiferent de natura tranzactiilor imobiliare, vanzari sau inchirieri de proprietati.

O tranzactie se incheie cu succes doar atunci cand bunul imobiliar care face obiectul ei corespunde in totalitate cerintelor partilor. Nici macar o inchiriere a unei garsoniere nu trebuie tratata simplist si expeditiv doar pentru a evita alte vizionari in zile caniculare ca aceasta.

Sursa: www.ziare.com

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
Cât de sigur este să lucrezi ca femeie în imobiliare? Situații de vulnerabilitate și metode de prevenție

Femeile care activează în domeniul imobiliar din România se confruntă uneori în activitatea profesională cu diverse situații dificile, în special în interacțiunile avute cu clienții, dar și în dinamica...

citește mai departe
Evită capcanele! Ce verifici când vinzi sau cumperi o casă? Așa te ajută un agent imobiliar profesionist

Te pregătești să vinzi sau vrei să cumperi o casă? Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le verifici, mai întâi, pentru a te asigura că vei evita capcanele...

citește mai departe
Ai o nevoie imobiliară? Vezi cum poți acționa în această perioadă

Dacă ai o nevoie imobiliară, atunci această perioadă poate fi una ideală pentru a iniția o discuție cu un agent imobiliar alături de care să cauți locuința pe care...

citește mai departe
Interacțiunile „la distanță”, viitorul tranzacțiilor imobiliare?

Actualele măsuri de „distanțare” socială sunt resimțite în toate domeniile vieții. Se vor impune, însă, acestea și pe viitor în imobiliare? Au trecut aproximativ două săptămâni de când oficialii...

citește mai departe