Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 mai 2009

Cum să ai o casă mai spaţioasă?

scris de casa-gradina.ro in categoria Home & Deco

Cine nu îşi doreşte o casă aerisită, cu mult spaţiu de mişcare? Dar cum de multe ori suntem limitaţi de spaţiul fizic al casei, trebuie să apelăm la diferite trucuri care să ne ajute să creăm senzaţia de mai mult spaţiu în casă.

Alege mobila suspendată
Renunţă pe cât posibil la mobilă care se sprijină de podea. Multe din obiectele de mobilier pot sta foarte bine şi agăţate de perete. Pereţii îţi oferă mai multe soluţii de depozitare decât mobilă pe sol. Rezultatul? Te poţi plimba nestingherit prin casă, fără să locuieşti într-un spaţiu aglomerat.

Punctul focal
Alege un punct focal, să zicem canapeaua care să fie inima camerei tale. Odată ce ai ales acest punct şi locul în care vrei să îl plasezi poţi să începi decorarea în jurul lui. Acest truc va face că interiorul tău să arate mai spaţios decât este în realitate.

Scăpa de lucrurile pe care nu le-ai mai folosit în ultimul an acesta este sfatul designerului Karim Rashid. Într-o casă mică nu îţi poţi permite luxul de a păstra mobilă veche şi oricum nu are nici un sens să o îndesi într-o cămăruţa doar pentru că nu vrei să o dai.

Soluţie viabilă: mobilă cu dublă funcţie
Optează pentru mobilă modernă şi ergonomică. Nu uita nici de rafturile care te ajută cel mai mult atunci când vrei să faci mai mult spaţiu în casă. Nu trebuie decât să mergi în magazine şi să arunci o privire. Nici mobila cu dublă funcţie nu trebuie scăpată din vedere. Mărirea spaţiului depinde foarte mult de imaginaţia fiecăruia. Aceeaşi cameră poate fi folosită în moduri total diferite de oameni diferiţi.

Părerile cititorilor
 • Daniel

  Foarte slab articolul. Poate din aceasta cauza nici nu a fost revendicat de nimeni. Pur si simplu, mi-am pierdut timpul, citindu-l.

 • Mirela Stoica

  Aceasta fotografie este complet in afara subiectului. Vorbiti de mobila suspendata si un punct focal dar nimik din toate acestea nu se regasesc in aceasta fotografie. Fotografia reprezinta probabil un living al unei case foarte mari, nicidecum o sufragerie de apartament vechi, pentru ca acelea sunt foarte mici, nu? Nu vad mobila folositoare in care sa pastrezi lucrurile complet necesare unei case, nicidecum sa fie vorba de depozitare, nici macar o etajera pentru o fotografie, sau o masa pentru un sistem audio-video, sau carti. Sau in opinia domnului mai sus mentionat, nici acestea nu sunt lucruri indispensabile? Eu v-as recomanda sa publicati articolele unor oameni macar cu putin bun-simt la adresa cititorilor, daca nu jurnalisti.
  In materie de design de interioare, draga domnule, aceste lucruri le stie orice om de rand, cu scoala sau fara…

 • interesat de amenajarea casei

  VORBARIE GOALA!
  Veniti cu sfaturi practice, concrete, nu cu filozofii care se gasesc peste tot, in orice catalog de mobila!!!!!!!! FOARTE FOARTE SLAB ARTICOL!!!! Ma mir cum se au curajul sa il faca public … e la fel ca toti romanii, fara pic de esenta…

 • imobiliare ploiesti

  Sunt de acord cu dl Karim Rashid, de ce sa ne incarcam casa cu obiecte inutile, nu este de ajuns ca suntem sufocati destul de aceste orase mizerabile si de oamenii lipsiti de bun simt care traiesc in ele, si culmea mai ne sunt si vecini, cunostinte ….

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe