Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 dec. 2012

Cum sa alegi un agent imobiliar

scris de Leonard M. in categoria Proprietari, Cumpărători

Daca ai in vedere cumpararea sau vanzarea unei proprietati, esti liber sa cauti pe cont propriu – poti utiliza numeroasele site-uri de specialitate existente pe piata , dar cea mai buna optiune este sa apelezi la un agent imobiliar profesionist sau un broker imobiliar care sa se ocupe de tranzactie pentru tine.

Exista avantaje clare in colaborarea cu un profesionist, cum ar fi:

• Griji mai putine. Tranzactiile imobiliare pot fi dificile, iar daca nu stii foarte bine ce faci, ai putea ajunge sa cheltuiesti mai multi bani decat ai avut initial in buget. Avand un agent imobiliar profesionist de partea ta, te poate ajuta sa respecti deadline-urile si sa eviti greselile costisitoare.

• Economie de timp si bani. Lasa un agent imobiliar profesionist sa-si foloseasca experienta pentru a economisi bani, prin negociere, in interesul tau. Timpul tau il poti dedica pentru propria afacere.

• Fara frustrare. Sa recunoastem, tranzactiile imobiliare sunt rareori atat de placute precum o plimbare in parc. Predarea documentelor unui agent imobiliar profesionist si instruit te poate ajuta sa eviti o multime de probleme cu birocratia.

Dar cum este cel mai bine sa selectezi persoana potrivita pentru a te reprezenta pe tine si obiectivele tale de afaceri? Fara indoiala, cartea cu numerele de telefon locale este plina de profesionisti din domeniul imobiliar care deabia asteapta sa fie contactati. Dar daca nu ai mai lucrat cu un agent imobiliar inainte si nu stii de unde sa incepi, este util sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

Asigura-te ca alegi un agent imobiliar profesionist, care:

• Lucreaza full-time. Desi exista multi agenti imobiliari care lucreaza part-time, este recomandabil sa alegi unul cu program full-time. Daca alegi o persoana care se ocupa de tranzactiile imobiliare numai la sfarsit de saptamana sau cateva zile pe saptamana, risti sa pierzi multe oportunitati care apar pe piata.

• Are experienta. Asigura-te ca alegi un profesionist cu experienta imobiliara. Intreaba cate tranzactii imobiliare are de obicei intr-un an. Cu cat este mai experimentat din punct de vedere profesional, cu atat va decurge mai bine tranzactia imobiliara, astfel incat te lasi pe mana cuiva care stie ce face.

• Este placut si de incredere. Ca in orice alta relatie de afaceri, agentul imobiliar ar trebui sa fie cineva cu care sa te simti confortabil. El sau ea ar trebui sa fie increzatori, sa comunice usor, si sa fie de incredere. Aceasta persoana va juca un rol important in viitorul tau sau al afacerii tale, astfel incat e bine sa te asiguri ca angajezi pe cineva care are o intelegere clara a obiectivelor tale.

• Utilizeaza Internetul. Ca majoritatea afacerilor, si lumea imobiliara s-a mutat pe internet.  In zilele noastre, proprietatile se tranzactioneaza rapid, astfel incat profesionistul imobiliar trebuie sa fie intr-o permanenta comunicare cu Internetul.

Puteti consulta creditele imobiliare  pe www.efin.ro.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.
___________________________________
Despre Efin.ro
Lansat in 2009, portalul financiar www.efin.ro , lider pe piata serviciilor financiare online din Romania, promoveaza produsele si serviciile oferite de institutiile financiare pentru toate categoriile de beneficiari: persoane fizice, IMM-uri, companii. Efin.ro ofera instrumente financiare precum Credit Scoring pentru persoane fizice, Risco– verificare firme pentru companii, precum si posibilitatea de monitorizare a portofoliului de clienti din punct de vedere al bonitatii financiare, privind comportamentul la plata si juridic.

Portalul financiar Efin.ro este administrat de Financial View Media Services SRL.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
Cât de sigur este să lucrezi ca femeie în imobiliare? Situații de vulnerabilitate și metode de prevenție

Femeile care activează în domeniul imobiliar din România se confruntă uneori în activitatea profesională cu diverse situații dificile, în special în interacțiunile avute cu clienții, dar și în dinamica...

citește mai departe
Evită capcanele! Ce verifici când vinzi sau cumperi o casă? Așa te ajută un agent imobiliar profesionist

Te pregătești să vinzi sau vrei să cumperi o casă? Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le verifici, mai întâi, pentru a te asigura că vei evita capcanele...

citește mai departe
Ai o nevoie imobiliară? Vezi cum poți acționa în această perioadă

Dacă ai o nevoie imobiliară, atunci această perioadă poate fi una ideală pentru a iniția o discuție cu un agent imobiliar alături de care să cauți locuința pe care...

citește mai departe
Interacțiunile „la distanță”, viitorul tranzacțiilor imobiliare?

Actualele măsuri de „distanțare” socială sunt resimțite în toate domeniile vieții. Se vor impune, însă, acestea și pe viitor în imobiliare? Au trecut aproximativ două săptămâni de când oficialii...

citește mai departe