Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
7 iun. 2012

De ce nu reusesti sa-ti vinzi singur apartamentul?

scris de Leonard M. in categoria Proprietari

Sunt vanzatori care reusesc sa-si vanda proprietatea fara a apela la serviciile unui consultant imobiliar. In proportie covarsitoare, este vorba de vanzatori versati, care nu se afla la prima tranzactie de acest fel si care, au si putin noroc, pentru ca piata imobiliara de azi se dovedeste a fi una foarte grea, unde numai specialistii pot avea succes. O alta categorie de vanzatori cuprinde acei vanzatori care nu reusesc sa vanda si nici nu apeleaza la serviciile unei agentii, in general datorita unor experiente neplacute, pentru ca piata a lasat loc si neprofesionistilor din pacate.

Avand in vedere acest ultim aspect, ne intrebam de ce-i numim “vanzatori” daca nu vand? Si, mergand mai departe incercam sa identificam motivele pentru care nu reusesc sa vanda. Ca sa raspundem la prima intrebare, ii numim astfel pentru ca, mai devreme sau mai tarziu vor reusi sa vanda: in pierdere, daca vor vinde pe cont propriu, sau in castig daca vor apela la profesionisti. De ce nu vand? Iata, mai jos, cateva din motive:

1. Pentru ca nu cunosc modalitatile si canalele de promovare.
Mai mult, nu doresc sa investeasca un leu in promovarea proprietatii lor. In general, este recomandat ca oamenii sa stie sa faca de toate, dar sa se specializeze intr-un anumit domeniu. Va recomandam, astfel, sa lasati problemele cu instalatiile instalatorilor, problemele de electricitate electricienilor si cele imobiliare consultantilor imobiliari profesionisti.

2. Profesionistii sunt obligati sa lucreze cu o baza de date completa si, de aceea, oferta voastra va fi cunoscuta de acestia. Insa, niciodata nu va fi prezentata clientilor si acesta este un mare dezavantaj, pentru ca, pentru acei clienti voi nu existati!

3. Pentru ca nu beneficiaza de consultanta de specialitate, acesti proprietari vor supraevalua proprietatea lor. Tentatia este mare intotdeauna spre acest lucru si doar vanzatorii experimentati pot sa stabileasca un pret corect pentru proprietatea lor.

4. Pentru ca nu cunosc etapele vanzarii. Un consilier imobiliar poate si ofera de fiecare data consultanta pe intreg parcursul tranzactiei imobiliare, iar aceasta cuprinde consultanta juridica si financiar-bancara.

5. Pentru ca nu stapanesc arta negocierii. O contra-oferta nu este nici lipsa de respect, nici lipsa de interes! Nu trebuie sa fiti demoralizati cand clientii se uita dezinteresati la locuinta voastra sau nu asculta lista de beneficii pe care le-o prezentati atat in ceea ce priveste finisajele cat si ca variante de plata. Negocierea e un joc de strategie. Daca ai indoieli si adversarul simte, ai pierdut!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Niveluri-record de locuințe finalizate în mai multe piețe rezidențiale transilvănene. Unde sunt „suburbiile” cele mai atractive

Într-unul dintre cazurile analizate, numărul unităților locative finalizate s-a dublat comparativ cu anul anterior. În ciuda provocărilor ridicate de situația din domeniul sanitar, reprezentanții SVN Romania sunt de părere...

citește mai departe
Maurer Imobiliare: „Continuăm să lucrăm asiduu la proiectul nostru de peste 300 de unități din centrul orașului Cluj-Napoca” (P)

Apartamentele din cadrul ansamblului Maurer Panoramic vor beneficia, printre altele, de sistem smart home și încălzire prin pardoseală. Te afli în căutarea unui apartament nou, construit cu simțul răspunderii,...

citește mai departe
Oaza ta de relaxare: vilă în stil rustic, cu teren de aproape 5.000 de metri pătrați, la 20 de minute de Cluj-Napoca (P)

Visezi la o oază de relaxare în afara Clujului – orașul cu cea mai rapidă dezvoltare, după Capitală? Această vilă spațioasă, ce combină confortul modern cu stilul tradițional, poate...

citește mai departe
Cluj, București și Timișoara: Prețurile apartamentelor, pe cartiere, la finele lui 2018

Cele mai mari diferențe între prețurile apartamentelor pe cartiere, ajungând și la peste 1.500 de euro pe metru pătrat util, pot fi observate în București; la polul opus se...

citește mai departe
O piață rezidențială mai matură: marii dezvoltatori iau în vizor și orașele mai mici!

Un semn că avem de-a face cu o piață rezidențială mai matură ar fi ca dezvoltatorii de prestigiu să se orienteze nu doar către Capitală și marile centre regionale,...

citește mai departe