Despre masinile de spalat vase

scris de SOS Salvaţi-mi Casa! in categoria Home & Deco
Publicat pe: 20 Aprilie 2010, Ultima actualizare: 20 Aprilie 2010

Spalatul vaselor nu reprezinta cea mai grea activitate, insa, pe langa comoditatea pe care o ofera masinile de spalat vase, acestea de asemenea s-au dovedit a fi mai economice in ceea ce priveste volumul de apa utilizat. Astfel, achizitionand o masina de spalat vase te vei scuti de un efort in plus, vei economisi si de asemenea vei ajuta mediul.

Exista trei tipuri de instalare a masinilor de spalat vase: independent, integrat si semi-integrat. Ca de obicei, atunci cand achizitionezi un aparat de bucatarie mare, fie ca este unul de baza sau modelul de top, este important sa fii atent la consumul de energie electrica. Este bine de retinut ca daca optezi pentru un aparat mai ieftin, insa cu un consum mare, cu timpul investitia nu va fi deloc profitabila.

Masinile de spalat vase instalate independent se gasesc in diferite marimi si capacitati, inclusiv linii slim pentru cei care doresc sa economiseasca cat mai mult spatiu in bucatarie. Masinile de spalat vase moderne vin cu diferite facilitati, in special cele realizate de branduri cu renume, care iau foarte in serios problema economisirii energiei insa care adauga si caracteistici estetice si practice care ii pot convinge pe cumparatori sa achizitioneze modelul respectiv.

Doua dintre caracteristicile importante ale unei masini de spalat vase sunt timerul si nivelul de zgomot produs de aceasta. Daca iei in considerare aceste elemente, poti seta timerul sa porneasca peste noapte, astfel incat poti dormi linistit, in special datorita zgomotului redus care ne te va deranja.

Masinile de spalat vase semi-integrate si integrate sunt minunate pentru cei care doresc sa acopere aparatele din bucatarie sau sa le integreze in mobilier. Masinile de spalat integrate sunt de obicei acoperite de un panel. Panelul se potriveste cu celelalte usi ale mobilierului de bucatarie, astfel incat, atunci cand acesta este inchis, masina de spalat vase nu se va vedea.

Cea mai mare difereta intre masinile independente si cele integrate este plasarea butoanelor de control. Din cauza panelului din fata masinii integrate, butoanele sunt de obicei localizate undeva inauntrul acesteia, spre deosebire de cea independenta care are butoanele la exterior.

Masinile de spalat vase nu mai sunt atat de scumpe cum erau odata si devin din ce in ce mai accesibile majoritatii. Acestea nu doar ca spala in locul tau, insa sunt si economice si pastreaza bucataria curata, iar daca poti face putin loc pentru un asemenea aparat, cu siguranta bucataria ta va arata mai bine iar efortul tau va fi diminuat.

Mai multe informaţii poţi găsi pe soscasa.ro

Părerile cititorilor
1 părere
  • hmmm

    Foarte bun articolul mai ales ca este mentionat faptul ca se consuma mai putina apa folosind o masina decit spalind de mina.
    Cele mai noi folosesc doar 10 l de apa chiar, si mai putin de 1 kW pe ciclu de spalare. Cu timpul asemenea performante vor deveni comune.
    In plus miturile privind calitatea spalarii sint mult prea exagerate in Romania. Vasele nu trebuie clatite inainte. Eu foarte foarte foarte rar am mai gasit resturi de mincare pe un vas sau doua dupa spalare.Cum se foloseste detergentul si care este mai important.Sint tablete care au cele trei functii de dedurizare a apei, spalare si clatire. Insa unele masini,a mea de exemplu,pe programul eco prefera detergentul pulbere si atumci dedurizantul si lichidul de clatire trebuie adaugate separat.Trebuie doar incercat si aflat ce se potriveste.
    Femeile din Roamania(cele ce au resursele materiale necesare macar) trebuie sa priceapa ca nu este un lux ci o necesiate. Mai ales avind in vedere ca in general, in continuare, ele sint cele carora le revine aceasta munca casnica.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe