Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
12 oct. 2009

Dezvoltatorii atentioneaza: locuintele nu se ieftinesc

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Desi cei interesati de o locuinta asteapta inca ieftiniri, dezvoltatorii imobiliari tin la pret si sunt categorici: preturile locuintelor nu vor scadea sub 900 euro/mp. „Problema e la banci sau la guvern. Preturile locuintelor bune nu vor scadea sub 900 euro/mp”, ne „linistesc” dezvoltatorii imobiliari.

In cadrul targului imobiliar tIMOn, care s-a incheiat duminica, constructorii au avut oferte de genul 120 de rate pe 125 de luni, direct de la dezvoltator sau „rent to buy pe cinci ani fara nici un risc”.

„Pentru ca riscurile unui rent to buy au tot fost discutate si pentru ca oamenii inca nu au incredere in sistemul bancar si chiar in dezvoltatori, am lansat o oferta care nu implica absolut nici un risc.

Be Igloo ofera cumparatorilor posibilitatea de a achizitiona prin rent to buy, cu mentiunea ca la final, daca nu isi pot lua un credit de la banca sau nu isi pot vinde apartamentul nou, isi vor primi banii inapoi”, a precizat Nimrod Zvik, director de marketing Be Igloo.

Acesta a explicat ca sistemul rent to buy functioneaza cu un avans de minimum 10%, cu o chirie lunara care se considera rata timp de 5 ani si cu posibilitatea de a plati restul sumei in urmatorii 5 ani. Desigur, acest sistem se aplica la cei care nu isi pot lua acum un credit de la banca si au nevoie de o locuinta sau la cei care nu vor sa vanda acum locuinta veche.

„Noutatea absoluta este ca daca, la sfarsitul celor 5 ani, chiriasul demonstreaza ca nu isi poate lua un credit sau nu are cum sa fara rost de suma de bani datorata, isi va primi banii de avans inapoi”, adauga Nimrod Zvik.

La randul lui, dezvoltatorul Alf Company a lansat, cu ocazia tIMOn, un sistem inovator de plata pentru locuintele din ansamblul Citylights Pipera: 120 de rate pentru 125 de luni. Compania ofera, astfel un sistem de creditare directa pe aproape 11 ani, cu o perioada de gratie de 5 luni.

Preturile promotionale ale Citylights in cadrul tIMOn au fost 46.834 € pentru o garsoniera si 69.678 € pentru un apartament cu doua camere. Circa 95 % dintre apartamentele acestora se incadreaza in cota de TVA 5% si 60% in Prima Casa.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
  • Popescu

    Nici eu nu cumpar… pai unii muncesc de rup pt 800 euro pe luna iar altii cer asa din burta 1600 euro !!! Mai vb peaste un an….

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe