Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 aug. 2009

Dezvoltatorii nu scapa de casele scumpe

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Programul ii ajuta pe cei cu preturi mici. Locuintele scumpe vor ramane goale in continuare.

Programul „Prima Casa” le-a adus dezvoltatorilor de locuinte o oportunitate nesperata de a scapa de locuintele ramase nevandute.

Programul ii ajuta insa doar pe cei cu preturi mici. Aproape toti clientii cer apartamente cu preturi de circa 60.000 de euro, cat este plafonul maxim de garantare la programul guvernamental.

Dezvoltatorii cu preturi mari au toate sansele sa ramana in continuare cu locuintele nevandute. „Pentru cumparatori, conteaza foarte mult pretul de 60.000 de euro sau chiar mai mic.

Au venit fixati pe aceasta suma”, a declarat pentru Gandul Claudia Roman, directorul de marketing al dezvoltatorului Opus Land Development, care construieste un proiect cu 4.600 de locuinte la Stefanestii de Jos si care a participat la ultimul targ imobiliar organizat in Capitala, dedicat programului „Prima Casa”.

Preturile pornesc de la 64.000 de euro plus TVA de 5% pentru un apartament cu doua camere si pot depasi 200.000 de euro in cazul vilelor.

Astfel, dezvoltatorii care au participat la targul imobiliar de luna trecuta si ale caror preturi se apropie de limita de garantare spera ca odata cu lansarea programului sa le creasca vanzarile.

Va fi mai greu insa pentru cei care au construit locuinte scumpe.

Ai clienti numai daca lasi din pret

Dezvoltatorii care au stiut sa-si adapteze preturile si sa le reduca, pentru a se apropia de pragul de 60.000 de euro, vor fi primii care vor putea vinde apartamentele nou construite.

„Dupa targ am semnat 50 de contracte de rezevare si exista un interes crescut pentru achizitionarea de locuinte prin acest program.

Interesul e mare pentru ca fata de celelalte targuri, acum exista posibilitatea de finantare”, ne-a declarat Raluca Oprescu, director de vanzari al companiei Can Serv, care construieste doua proiecte in Bucuresti.

Astfel, ofertele de pret ale locuintelor prezentate in cadrul ultimului targ au fost de 39.500 de euro pentru o garsoniera si 63.500 de euro in cazul apartamentelor cu doua camere. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe