Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 mai 2010

Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra, profit net cu 112% mai mare in T1

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Sonae Sierra a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net in valoare 7,3 milioane de euro, in comparatie acceasi perioada a anului trecut cand au fost inregistrate pierderi nete in valoare de 59,7 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 112%, se arata in raportul companiei, precizeaza NewsIn.

Rezultatele financiare prezentate in raport dezvoltator,imobiliar,sonae,sierra,ceo,profitconsolideaza toate companiile din cadrul grupului.

In aceeasi perioada, rezultatul direct inregistrat de catre dezvoltatorul imobiliar portughez Sonae Sierra a atins suma de 14 milioane de euro (+92%), comparativ cu 7,3 milioane de euro obtinuti in aceeasi perioada a anului 2009.

In ceea ce priveste venitul direct din investitii, acesta este cu 7% mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului 2009, datorita majorarii portofoliului – inaugurarile din 2009: Loop5 si Manauara – si a performantei la nivelul portofoliului brazilian, care a compensat usoara scadere a ratelor chiriilor fixe in centrele comerciale europene (cu 1% mai mici decat plafonul L4L).

In T1 2010, EBITDA (profitul operational inaintea deducerii impozitelor, dobanzilor, deprecierii si amortizarii) al companiei a fost de 29,6 milioane de euro, o crestere de 25% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, datorata cresterii veniturilor si eforturilor de reducere a costurilor aplicate tuturor ramurilor de business ale companiei.

„Cresterea inregistrata la nivelul totalului rezultatelor nete a fost in principal generata de valoarea creata prin investitii in proprietati, valoare mult mai mare decat cea din anul precedent, datorita unei rate de extindere mai reduse pe parcursul anului 2010”, se arata in raportul companiei.

La sfarsitul primului trimestru al anului 2010, compania are doua noi centre comerciale in constructie si alte noua proiecte aflate in diferite faze de dezvoltare in Portugalia, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia.

De asemenea, in Italia Sonae Sierra dezvolta in prezent centrul comercial Le Terrazze, in La Spezia, care va fi finalizat in al treilea trimestru al anului 2011 si care reprezinta o investitie de peste 125 milioane de euro. 50% din suprafata totala a centrului a fost deja inchiriata.

In Brazilia, compania a inceput lucrarile de constructie la centrul comercial Uberlandia (Uberlandia), programat pentru deshidere in 2011, cu o investitie totala de 62 milioane de euro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
  • claudia

    Am un spatiu comercial de 750 mp in str. Constantin Brancoveanu de vanzare . Contactati-ma la telefon 0728908662 pentru a vi-l prezenta .

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe