Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 ian. 2010

Discount-uri de 30% la locuintele din nordul Capitalei

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Preturile locuintelor din partea de nord a Capitalei au scazut cu circa 20-30%, fata de acum doi ani.

„Cei care sunt motivati sa vanda, intra in negocieri, cei care nu sunt motivati sa vanda, doar incearca sa vada la ce pret pot sa incheie o tranzactie”, a declarat pentru Imopedia.ro Marius Iordache, director al agentiei Prosper Imob Concept.

Potrivit acestuia, in cartierul Floreasca negocierile se fac la un nivel de 20-30% din pretul initial, spre deosebire de acum doi ani, cand piata era una a vanzatorilor, iar negocierea foarte rar depasea 5%.

„Mai sunt insa si cazurile in care foarte multi dintre proprietari sunt pensionari, acestia nefiind dispusi sa negocieze foarte mult datorita varstei, spera sa mai obtina ceea ce obtineau anii trecuti, dar din pacate nu se mai poate acest lucru”, mai arata Marius Iordache.

Zona este principalul factor care decide preturile la apartamente.

Si in Floreasca, la fel ca in restul cartierelor, este foarte important amplasamenul locuintelor”, a spus Alexandru Preda, director de vanzari Eurobest Imobiliare, citat de acelasi portal imobiliar.

„Dupa parerea mea, cea mai frumoasa zona din Floreasca ar fi cea din apropierea Parcului Verdi.

Aici, apartamentele sunt putin mai mari, in imobile de 2 etaje, sunt mai aerisite.

Preturile la apartamentele de 2 camere incep de la 55.000 de euro si urca pana la 80.000 de euro, functie si de subzona, utilitati, investitiile facute de vanzator, iar in cazul celor de 3 camere, de la 90.000 de euro.

In ceea ce priveste garsonierele, acestea si-au pastrat preturile din anii trecuti, ele fiind cele mai cautate in aceasta perioada.

Pretul acestora se situeaza undeva intre 55 si 60.000 de euro”, a mai spus Preda.

Chirii intre 400 si 700 euro

Chiriile au mers si in Floreasca mai bine decat vanzarile.

Un apartament cu doua camere in apropiere de Dorobanti se gaseste la 400 de euro/luna, 3 camere in jur de 500 de euro, iar cele de 4 camere in jur de 600-700 de euro.

Chiriile au scazut comparativ cu anul 2008, in perioada boom-ului imobiliar, ajungand undeva la 350-400 de euro la apartamentele de 2 camere, iar in ceea ce priveste piata apartamentelor noi din Floreasca, putem spune ca s-a construit intens in ultima perioada, chiriile ramanand in continuare destul de ridicate pentru acesata perioada.

Totusi dezvoltatorii prefera sa vanda apartamentele noi decat sa le inchirieze”, mai arata Marius Iordache.

Potrivit agentilor imobiliari citati de portalul imobiliar, in Floreasca achizitioneaza, in general, cei care detin cash, programul „Prima Casa” nefiind foarte popular.

In ceea ce priveste noua formula pe care o va lua incepand cu 15 februarie, agentii imobiliari par sa fie de acord cu modificarile guvernamentale.

Cei care au inceput constructiile acum sunt foarte dezavantajati, pentru ca raman cu ele neterminate.

Si atunci, aveau si ei nevoie de o sansa, care vine acum de la acest program.

Dar depinde in continuare foarte mult si de ei.

Daca inteleg ca trebuie sa lase preturile mai jos, astfel incat sa se coreleze si cu ceea ce ofera banca, atunci probabil o sa-i ajute”, a conchis Alexandru Preda.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe