Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 sept. 2009

Edilii Capitalei mai aloca 45 milioane lei pentru lucrarile la stadionul National

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Primaria Capitalei va aloca inca 45 de milioane de lei pentru construirea viitorului stadion National, din fondurile altor lucrari de investitii in infrastructura, dupa ce suma initiala de 40 milioane de lei, prevazuta in bugetul municipalitatii pe 2009, a fost deja cheltuita, informeaza NewsIn.

Suma va fi directionata pentru lucrarile la stadion in baza unei hotarari ce va fi supusa la vot in sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

La votarea bugetului pe 2009, consilierii PDL au propus suplimentarea sumei de 40 de milioane de lei cu 130 de milioane.

Primarul general Sorin Oprescu a respins insa propunerea, subliniind ca fondurile suplimentare ar trebui sa vina de la guvern.

Ulterior, Oprescu a avut mai multe intalniri cu premierul Emil Boc si a ajuns la intelegere cu acesta.

„Ca urmare a intelegerii cu guvernul, acesta va participa cu bani la efortul pentru terminarea Stadionului Lia Manoliu. Conditia este insa ca Primaria Municipiului Bucuresti sa gaseasca mai intai surse de finantare in bugetul propriu. Anul acesta, PMB a alocat aproape 10 milioane de euro din bugetul propriu, dar suma minima necesara pentru ca stadionul sa fie inaugurat in 2011 este de 50 de milioane de euro. Am gasit solutii pentru inca 10 milioane de euro, adica echivalentul celor 45 de milioane de lei ce fac obiectul hotararii inclusa pe ordinea de zi a sedintei CGMB de miercuri”, explica viceprimarul Mircea Raicu.

Potrivit lui Raicu, redirectionarea celor 45 de milioane este mai mult decat oportuna si pentru ca exista riscul ca sume de bani prevazute pentru investitii sa nu fie cheltuite.

Lucrarile la viitorul stadion National au inceput in toamna lui 2007, cand, dupa meciul cu Albania din preliminarii, a fost demontata simbolic o gradena.

Noua arena va gazdui, in 2012, finala UEFA Europa League, fosta Cupa UEFA.

 

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe