Fiscul a facut 30 de sesizari penale pentru tranzactii imobiliare

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 14 Octombrie 2009, Ultima actualizare: 14 Octombrie 2009

Organele de inspectie fiscala au efectuat de la inceputul lunii octombrie controale inopinate in 80 de cazuri de tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi si au intocmit 30 de sesizari penale pentru un prejudiciu de circa 15 milioane lei, a anuntat, miercuri, ANAF, relateaza NewsIn.

“In primele zile ale actiunii, au fost selectate aproximativ 1.000 de persoane fizice care au realizat tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi, la care s-au inceput controalele inopinate, fiind finalizate inspectiile fiscale in 80 de cazuri.

In aceste 80 de cazuri au fost emise decizii de impunere pentru suma de 94.784.779 lei, la care se adauga si accesorii in valoare de 53.474.512 lei.

De asemenea, au fost intocmite 30 de sesizari penale pentru un prejudiciu total de circa 15 milioane lei si au fost dispuse masuri asiguratorii in 51 de cazuri pentru o valoare de 27.797.149 lei”, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

In perioada 2006-2008 au fost efectuate 278.118 de tranzactii cu o valoare totala de 83,9 miliarde lei, insa, potrivit legislatiei in vigoare, incepand cu data aderarii la Uniunea Europeana, doar tranzactiile cu terenuri in intravilan si constructiile noi sunt operatiuni impozabile.

Organele de inspectie fiscala au efectuat o prima selectie a contribuabililor pe baza unor criterii obiective (depasirea plafonului de scutire de 35.000 euro, valoarea tranzactiilor si efectuarea a mai mult de 5 tranzactii intr-un an).

Astfel, a fost selectat un prim esantion care indeplineste aceste conditii de selectare, rezultand ca in perioada 2006-2008 au indeplinit aceste conditii 7.145 persoane, care au efectuat 85.442 de tranzactii, cu o valoare totala de 14,886 miliarde lei.

Astfel, numai in cazul unei singure persoane fizice aflata, in aceasta perioada, in inspectie fiscala suma estimata ca fiind datorata la bugetul de stat se ridica la valoarea de 70.191.000 lei la care se vor adauga accesoriile aferente ce urmeaza a fi calculate.

“In acest sens, avand in vedere ca sunt persoane fizice cu astfel de activitati care se sustrag de la verificari, Agentia Nationala de Administrare Fiscala precizeaza ca amanarea si prelungirea perioadei de neinregistrare si de plata la bugetul statului a sumelor datorate cu titlul de TVA, atrag dupa sine obligatia persoanelor in cauza de plata a unor majorari de intarziere care pot depasi sau chiar multiplica debitele datorate“, se mai arata in comunicat.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe