Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 feb. 2010

Garantii de 75.000 euro pentru Prima Casa construita de persoane asociate

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministerul Finantelor Publice are in vedere extinderea plafonului de garantii la 75.000 euro pentru casele construite prin programul Prima Casa de mai multi indivizi asociati, ca forma de stimulare a constructiilor noi de case, a spus, joi, ministrul de resort, Sebastian Vladescu, scrie NewsIn.

„Varianta finala a programului Prima Casa prezinta garantii pentru credite de pana in 75.000 euro pentru constructiile in asociere, 70.000 euro pentru locuintele noi achizitionate individual si 60.000 euro pentru cele vechi”, a declarat Vladescu.

Plafonul total de garantii avut in vedere pentru 2010 de Ministerul de Finante pentru programul Prima Casa este 700 milioane euro, a precizat ministrul.

„Vom incerca sa stimulam construirea de locuinte noi printr-o noua prevedere care ii va stimula pe cei care se asociaza, in sensul unui plafon mai mare. (…) Vrem sa incurajam grupurile de oameni care isi construiesc un bloc intr-o anumita zona„, a explicat Vladescu.

El a reamintit ca e vorba de o schema pentru indivizi, in conditiile in care acordarea de garantii pentru constructori ar reprezenta ajutor de stat.

Ministrul a mai spus ca, in cazul asocierii a 10 sau 25 de indivizi care vor sa isi construiasca locuinte, sistemul bancar ar putea reactiona pozitiv prin sprijinirea lor.

Priemierul Emil Boc a precizat miercuri ca, in cazul imprumuturilor contractate pentru construirea de locuinte, Executivul va stabili in sedinta de saptamana viitoare valoarea exacta a garantiilor, adaugand ca aceasta s-ar putea ridica la 70-75.000 euro.

Vladescu a precizat ca sedinta de saptamana viitoare in care va fi discutat nivelul garantiilor pentru Prima Casa ar putea avea loc luni sau marti.

Programul Prima Casa va continua in forma actuala pana pe 15 februarie, timp in care persoanele care au semnat antecontracte de vanzare-cumparare vor putea achizitiona locuinte. Pana la finalul lui 2009, aproape 12.150 de dosare au fost depuse si rezolvate prin programul Prima Casa, iar valoarea creditelor garantate de guvern depaseste 500 milioane euro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe