Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 mart. 2010

Guvernul incheie cu Bechtel un acord pentru circa 20 kilometri

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Guvernul si Bechtel vor semna un acord de continuare a lucrarilor la autostrada Transilvania in aprilie, cu achitarea altei transe din datoria fata de companie, partea romana apreciind ca in 2010 vor fi finalizati circa 20 kilometri, iar doua treimi dintre angajatii constructorului vor fi pastrati.

Premierul Emil Boc a avut, luni, o intalnire cu reprezentantii companiei americane Bechtel, constructorul autostrazii Brasov-Bors, denumita „Autostrada Transilvania„, acestia dorind sa afle daca Executivul este dispus sa continue in acest an lucrarile la autostrada, precizeaza Mediafax.

La finalul discutiei, premierul a anuntat ca Guvernul, prin Ministerul Transporturilor, si compania Bechtel vor semna un protocol de continuare a lucrarilor in aprilie, luna in care va fi achitata si o noua transa din datoria fata de constructor pentru lucrarile executate pana in prezent.

Lucrarile vor fi finantate prin credite de angajamen stabilite in functie de volumul lucrarilor si achitate dupa executie.

Guvernul estimeaza ca in acest an vor fi incheiate lucrarile pentru aproximativ 20 kilometri din Autostrada Transilvania.

In ceea ce priveste concedierea angajatilor Bechtel, conducerea companiei americane va analiza in urmatoarele luni care este necesarul de personal pentru continuarea lucrarilor, partea romana apreciind ca doua treimi dintre muncitori vor fi pastrati.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a primit, luni, de la Bechtel o notificare privind disponibilizarea a peste 1.900 de angajati de pe santierul Autostrazii Transilvania, incepand cu luna aprilie, insa institutia a avertizat compania ca nu a respectat procedura legala de concediere colectiva.

Conducerea sindicatului din compania Bechtel a anuntat insa ca va cere, marti, AJOFM si Inspectoratului Teritorial de Munca Cluj sa faca demersuri pentru anularea deciziei de concediere colectiva a acestor persoane.

Liderul sindicatului, Mihai Lup, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca, in cazul in care Bechtel va continua procedura de concediere colectiva, sindicalistii pregatesc actiuni de protest.

„Cred ca lucrarilor vor continua si ca este vorba in demararea acestei proceduri doar de presiuni ale Bechtel pentru ca statul sa isi plateasca datoriile restante. Sunt actiuni pe care Bechtel le face in vederea urgentarii primii banilor. Pe lista disponibilizarilor figureaza si liderii de sindicat si nu cred ca acestia vor fi de acord sa plece”, a afirmat Daniel Don.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe