Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 iul. 2009

Guvernul umfla preturile apartamentelor cu „Prima Casa” ?

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Unul dintre efectele programului guvernamental „Prima Casa” este ca unele apartamente vechi au preturi din ce in ce mai mari, desi analistii imobiliari spuneau ca acest lucru e foarte putin probabil.

Astfel, unii proprietari care doreau sa vanda un apartament al carui pret se situa sub plafonul de 60.000 de euro, cat este garantia statului pentru un credit ipotecar prin „Prima Casa”, au urcat cu pana la 5.000 de euro pretul. „Exista destula neseriozitate din partea proprietarilor.

Spre exemplu, trebuia sa finalizam tranzactia pentru un apartament cu doua camere in Drumul Taberei, la pretul de 49.500 de euro cu tot cu comisionul agentiei si taxa catre stat, iar proprietarul m-a anuntat, cand trebuia sa facem antecontractul, ca o alta agentie s-a oferit sa il vanda pentru 55.000 de euro”, ne-a declarat Mihaela Maftei, directorul unei agentii imobiliare din Bucuresti.

Potrivit acesteia, cumparatorul avea 80% din valoarea apartamentului, iar restul urma sa-i obtina printr-un credit, fiind eligibil in cadrul proiectului „Prima Casa„.

Nici provincia nu se lasa mai prejos

Chiar daca acum sunt doar cazuri izolate, din ce in ce mai multi proprietari isi incearca norocul, in speranta de a obtine un pret mai mare.

Un alt astfel de exemplu este un apartament cu doua camere din Titan, confort 1, pentru care proprietarul ceruse initial 55.000 de euro, iar odata cu primele vesti despre programul guvernului, l-a scos la vanzare pentru 60.000 de euro, ne-a declarat administratorul unei agentii imobiliare din Bucuresti.

 In Cluj-Napoca, un proprietar, auzind de programul guvernului, a decis, peste noapte, sa ceara mai multi bani.

„Da, s-a intamplat ca proprietarii sa-si schimbe pretul, mai ales acum cu programul «Prima Casa». De obicei, cer cu 2.000 – 3.000 de euro mai mult”, ne-a declarat un agent imobiliar din Cluj-Napoca.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe