Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 sept. 2009

Imobiliare: GTC vrea sa investeasca 60 mil euro intr-un complex de birouri in Capitala

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC) negociaza achizitia unui teren de 10.000 metri patrati in zona de nord a Bucurestiului, unde intentioneaza sa construiasca un complex de birouri, care ar putea atrage o investitie de 60 milioane euro.

„Anul viitor vrem sa incepem constructia unui nou proiect de birouri. Suntem in negocieri avansate pentru achizitia a 10.000 metri patrati de teren in apropiere de proiectul City Gate (din zona Piata Presei Libere – n.r.). Vrem sa contruim o cladire de birouri de 28.000 metri patrati inchiriabili, investitia urmand sa ajunga la 60 milioane euro”, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Piatra Neamt, directorul executiv pentru Romania al GTC, Shimon Galon.

El a precizat ca terenul apartine unui dezvoltator imobiliar care a renuntat sa construiasca un proiect pe terenul respectiv.

Intrebat despre modalitatile de finantare a investitiei, Galon a precizat ca, in conditiile in care bancile ofera foarte greu credite, compania poate sustine constructia din capital propriu.

„Doi ani am suportat din capital propriu investitia in proiectul de birouri City Gate din Bucuresti. Am investit din fonduri proprii in acest propriu 80 milioane euro in ultimii doi ani”, a afirmat Galon.

GTC va mai investi, incepand de la 1 ianuarie 2010, sapte milioane euro pentru extinderea centrului comerciale Galleria Buzau, cu 4.000 metri patrati de magazine si 2.000 metri patrati de cinematograf, proiect care se va derula pe o perioada de sase luni.

Galleria Buzau are o suprafata de aproximativ 15.000 metri patrati si a fost deschisa in luna septembrie a anului trecut.

GTC a investit in cei zece ani de cand este prezent pe piata romaneasca 560 milioane euro.

Compania estimeaza venituri din inchirierea spatiilor de birouri din Romania, respectiv cladirea City Gate, de 12 milioane euro pe an, iar din spatiile de retail, respectiv Galleria Suceava, Piatra Neamt si Buzau, 7,5 milioane euro pe an.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe