Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 Februarie 2010

Imobiliare: periferia Bucurestiului, la preturi de lot agricol

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 19 Februarie 2010

Preturile terenurilor au scazut in ultimii doi ani mai putin in centrul oraselor, unde oferta este destul de limitata, si mai mult la periferii si in zonele rurale, unde investitorii achizitionau in perioada 2006 – 2008 loturi imense, mizand pe o extindere rapida a oraselor pe orizontala. 

“Criza a aratat ca dezvoltarea urbana a Bucurestiului nu va avea loc la fel de repede cum se credea in perioada in care terenurile din jurul orasului, pana la Frumusani, se vindeau in prostie.

Aceste terenuri au revenit la stadiul lor normal, acela de loturi agricole”, a declarat Filip Stoica, presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR).

Omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro cu afaceri de 500 mil. euro in agricultura, spunea recent ca a ajuns sa cumpere un hectar de teren agricol cu 2.300 de lei (560 de euro), ceea ce face ca metrul patrat de teren agricol sa coste cinci centi in sudul Romaniei.

In apropierea Capitalei, una dintre putinele tranzactii recente care ar putea stabili un reper de pret s-a realizat la un nivel de 9 euro/mp, cu 78% mai putin fata de o evaluare facuta la jumatatea anului 2008.

Chiar si cu aceasta scadere, unii consultanti au apreciat ca pretul terenului de peste 120 de hectare din Crevedia a fost inca destul de ridicat.

In urma cu doi-trei ani, investitorii cumparau terenuri la 10-15 kilometri de Bucuresti pentru constructia unor mega-proiecte de locuinte.

Cele mai multe au ramas insa deocamdata pe hartie, in conditiile in care proiectele de infrastructura intarzie, astfel ca cea mai mare parte a populatiei prefera sa ramana in interiorul orasului, aproape de punctele de interes.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe