Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 feb. 2010

Imobiliare: proprietari cer, in medie, cu 26% mai putin

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Proprietarii au cerut, in medie, cu 26% mai putin pentru apartamentele cu doua, trei si patru camere, din Bucuresti, in luna ianuarie din acest an, comparativ cu aceeasi luna din anul anterior, transmite NewsIn.

Astfel, garsonierele s-au ieftinit de la 57.594 euro la 42.467 euro, apartamentele de doua camere de la 90.870 euro la 68.902 euro, cele de trei camere de la 132.569 euro la 95.021 euro, iar cele de patru camere au ajuns de la 168.061 euro (ianuarie 2009) la 124.832 euro (ianuarie 2010).

Comparativ cu 2006, preturile sunt in continuare mult mai mari. In 2006, o garsoniera costa in medie 32.332 euro, un apartament de doua camere 49.000 euro, trei camere 62.647 euro, iar apartamentele de patru camere erau evaluate in medie la 100.346 euro.

„Luna ianuarie din acest an a fost mai agitata decat de obicei si asta in primul rand din cauza incertitudinilor legate de programul Prima Casa. Daca initial programul a fost o perioada blocat, ulterior s-a anuntat o iminenta schimbare a acestuia incepand de la jumatatea lunii februarie.

O parte din cei care acum se incadreaza in program se grabesc sa depuna dosarul pentru a fi siguri ca nu pierd aceasta oportunitate, in schimb, cei care deocamdata nu se incadreaza, asteapta conditii mai relaxate de intrare in program.

In concluzie toata lumea este cu ochii pe preturi si s-a constatat o crestere brusca a interesului potentialilor cumparatori, cel putin la nivel de tatonare”, se arata in raportul de monitorizare imobiliara privind luna ianuarie 2010.

Numarul apartamentelor scoase pe piata se afla si el pe o panta descendenta.

In prima luna a acestui an, particularii au scos la vanzare sub 1.700 de apartamente. Au iesit pe piata 652 de apartamente cu doua camere, 489 de apartamente cu trei camere, 382 de garsoniere si 137 de apartamente cu patru camere.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari si preluate de anunturiparticulari.ro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe