Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
22 aug. 2011

În S1, românii au cheltuit peste 154 milioane de euro pentru instalarea de termopane

scris de Adriana Lefter in categoria Home & Deco, Ştiri imobiliare

Economiile anuale de energie pentru un apartament cu ferestre termoizolante se ridică la o valoare de cel puţin 900 de lei.

În prima jumătate a acestui an, proprietarii a peste 220.000 de apartamente din întreaga ţară şi-au înlocuit ferestrele vechi cu unele termoizolante, cu 8% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, estimează reprezentanţii companiei producătoare de sticlă Saint-Gobain Glass România. Volumul necesar pentru lucrările de profil a depăşit 2,2 milioane metri pătraţi de sticlă termoizolantă, în vreme ce valoarea acestora a fost de peste 154 milioane de euro.

2011, plus de 10% faţă de 2010
Pentru a doua jumătate din 2011 oficialii Saint Gobain estimează, că la nivel naţional, vor avea loc lucrări de înlocuire a ferestrelor clasice pentru încă 290.000 de apartamente. Volumul de sticlă termoizolantă necesar în acest sens ar fi de 2,9 milioane de metri pătraţi, iar valoarea lucrărilor s-ar ridica la peste 200 milioane de euro. „Există o sezonalitate specifică lucrărilor de renovare şi simţim că ritmul acestora s-a accentuat spre finalul verii. Cred că la sfârşitul anului vom înregistra peste 510.000 de apartamente cu ferestre înlocuite, cu 10% mai multe decât în 2010. Ferestrele schimbate în acest an vor aduce economii anuale de energie în valoare de peste 450 milioane de lei”, subliniază Cosmin Popescu, marketing manager în cadrul Saint-Gobain Glass România.

Investiţie amortizată în trei ani şi jumătate
Potrivit producătorului local de sticlă, cele mai multe lucrări de înlocuire a ferestrelor se realizează la apartamentele de bloc, unde suprafaţa medie a ferestrelor depăşeşte 10 metri pătraţi. Luând în calcul aceste dimensiuni, costul mediu pentru înlocuirea ferestrelor clasice cu unele termoizolante se ridică la aproximativ 700 de euro. Pe de altă parte, economiile medii anuale de energie prin această metodă se ridică la cel puţin 900 de lei. „Înlocuirea ferestrelor se numără printre primele lucrări de renovare pe care proprietarii de apartamente le întreprind, deoarece generează economii încă de la instalare. În plus, este cea mai rapidă lucrare de reamenajare”, explică Popescu.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Saint-Gobain: Românii ar putea economisi 1 miliard de euro anual cu ajutorul ferestrelor termoizolante

La nivel naţional există un stoc de până la cinci milioane de locuinţe care nu sunt dotate cu astfel de produse. Potrivit unui studiu susţinut de Saint-Gobain Glass România...

citește mai departe