Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 oct. 2008

Închirierea şi marketarea

scris de Claudia Ciuta in categoria Proprietari

Pentru ca imobilul pe care îl ai în posesie să fie închiriat cât mai curând, este imperativ să îl faci cunoscut pe piaţă.

Sunt numeroase modalităţi prin care poţi să îţi atingi obiectivul şi să îl faci cunoscut posibililor chiriaşi. Pentru a folosi canalul potrivit de transmitere a informaţiei, ar fi util să schiţezi un profil al persoanei sau persoanelor care doreşti să îţi fie chiriaşi.

Dacă vrei să închiriezi apartamentul unor studenţi, trebuie să atingi locurile frecventate de aceştia sau mediile de comunicare utilizate de ei; anunţul tău are mai multe şanse să ajungă la destinatar prin intermediul internetului decât prin ziarele locale. Ai încercat twitter sau facebook?

Dacă vrei să închiriezi locuinţa unui cuplu de tineri căsătoriţi, poţi de asemenea utiliza cu încredere internetul dar şi reţelele sociale; recomandările venite din partea unei persoane de încredere funcţionează eficient în cercurile tinerilor profesionişti.

Dacă apelezi la o agenţie care să te ajute, aceasta se va ocupa de promovarea ofertei tale şi de identificarea potenţialilor chiriaşi. Toate costurile ce derivă din promovarea ofertei de închiriere vor fi suportate de agenţie şi tot agenţia este cea care se va ocupa de formalităţile implicate. Un dezavantaj ar putea fi faptul că rişti să nu îi cunoşti pe chiriaşi, însă pană la urmă alegerea finală este în mâinile tale.

Părerile cititorilor
4 păreri
 • imobiliare ploiesti

  In acest moment cererea pentru inchirieri a scazut destul de mult, asa ca nu cred ca va strica ajutorul unei agentii imobiliare.

 • Luiza

  Pentru Claudia, felicitarile mele pentru raspuns! Ati crescut in ochii mei. Mi-as dori sa fie mai multi oameni atat de abili in a intoarce raul in bine.

 • Claudia Ciuta, imobiliare.ro

  @Cristina
  Sunteti invitati sa contribuiti cu informatii si completari la toate articolele noastre. Scopul acestei platforme este sa ofere informatii generale, iar lucrurile specifice sa fie aduse de persoanele care se implica prin comentarii.
  Apreciez implicarea dumneavoastra si va invit sa faceti completarile pe care le vedeti necesare sau sa propuneţi noi teme care sa adauge plus de valoare ghidului imobiliar.

 • Cristina

  da…absolut nici o informatie utila in acest articol. toata lumea care are ceva de inchiriat cunoaste datele de mai sus.

  daca tot nu aveti nimic util sa scrieti, mai bine faceti poezii. ca nici pe alea nu le citeste prea multa lume.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața rezidențială în primul trimestru din 2022: prețurile, cererea, oferta și tranzacțiile

Prețurile apartamentelor din cele mai mari centre regionale s-au menținut pe o traiectorie ascendentă, în ciuda declanșării conflictului militar din Ucraina Potrivit celui mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Discount de 12% în magazinele Mobexpert pentru utilizatorii Imobiliare.ro

Aflată deja în derulare, campania promoțională este programată să se desfășoare până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru a veni în sprijinul proprietarilor de locuințe, dar și al chiriașilor, Imobiliare.ro...

citește mai departe
Chiriașii și condițiile de locuire

Țara noastră are cel mai învechit stoc locativ din Uniunea Europeană. În România, o proporție covârșitoare a chiriașilor optează pentru un apartament vechi. Prin urmare, nu de puține ori,...

citește mai departe
Guvernul incearca sa evite migrarea tinerilor in strainatate prin construirea de noi locuinte ANL!

Doua proiecte de interes public cu privire la constructia de locuinte se afla in acest moment pe masa Guvernului: 7.000 de locuinte ANL si 8.500 de locuinte de serviciu...

citește mai departe
3 pasi simpli pentru a inchiria un apartament perfect!

Sa inchiriezi o locuinta nu este o treaba usoara in conditiile in care vei patrunde in cel mai dinamic si competitiv sector al pietei imobiliare. Luptele se duc la...

citește mai departe