Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 Februarie 2010

Invata cum sa-ti inchiriezi casa la un pret bun

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 05 Februarie 2010

Chiar daca valoarea chiriilor a scazut in luna ianuarie, fata de decembrie, inchirierea se poate dovedi o buna sursa de venituri.

Daca aveti o casa, un apartament sau o camera nefolosita, cea mai buna solutie, in cazul in care nu vreti sa vindeti, este sa inchiriati. Banii astfel obtinuti pot fi folositi pentru a va plati ratele la banca, de exemplu, sau ii puteti economisi.

Insa, pentru a obtine un pret cat mai bun, trebuie sa urmati cativa pasi, potrivit specialistilor de la Investopedia:

Intelegeti responsabilitatea pe care v-o asumati

A avea pe cineva in chirie nu inseamna doar sa colectati bani in fiecare luna, ci include si mai multe responsabilitati. De exemplu, trebuie sa aveti grija ca instalatiile sanitare sau cele de gaz sa mearga bine si ati putea fi obligati sa efectuati reparatii, daca stricaciunile nu apar ca urmare a comportamentului chiriasului.

Pregati-va locuinta

Piata chiriilor este foarte competitiva, mai ales in timpul crizei. Chiriasii isi permit, acum, sa aiba mai multe pretentii, deoarece preturile au scazut.

Prin urmare, daca vreti sa gasiti chiriasi de incredere, trebuie sa faceti un efort in plus. Inainte de a prezenta locuinta, aveti grija sa faceti curat, eventual sa varuiti, si sa va asigurati ca toate aparatele electrocasnice functioneaza in conditii optime. Pentru a putea cere o chirie mai mare, trebuie sa oferiti si ceva in plus: eventual televizor LCD, masina de spalat, aer conditionat etc.

Daca vreti sa inchiriati o camera din propria locuinta, este de preferat ca aceasta sa fie oarecum separata de cele in care stati dumneavoastra, pentru a nu va deranja reciproc.

Odata ce ati pus la punct toate aceste lucruri, nu uitati sa le mentionati in anuntul de inchiriere, pe care trebuie sa-l postati pe site-urile cunoscute sau sa-l publicati in ziare de larga circulatie din orasul in care locuiti.

Stabiliti un pret competitiv

Inainte de a stabili chiria, aflati care sunt preturile in zona respectiva, pentru locuinte similare ca numar de camere si dotari. Oricine isi doreste o chirie cat mai mica, pentru o locuinta cat mai buna, asa ca este de preferat sa nu stabiliti un pret peste media pietei, dar nici unul cu mult sub, ceea ce ar putea da impresia ca locuinta nu se ridica la standardele normale.

Aveti grija la chiriasi

Inainte de a alege o un chirias, nu strica sa va informati putin. Nu uitati ca trebuie sa va bazati pe aceasta persoana sa va plateasca la timp chiria si ca nu va strica locuinta. De asemenea, daca urmeaza sa inchiriati o camera din propria casa, intrebati chiriasul despre obiceiurile sale, pentru a nu avea surprize neplacute.

Odata ce v-ati hotarat, cereti un depozit in avans si stabiliti un data pentru plata chiriei in fiecare luna.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe