Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
26 nov. 2014

Investitorii speră din nou la scumpiri în imobiliare

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Cei care își plasează banii în astfel de proprietăți nu (mai) mizează doar pe strategia închirierii ulterioare.

Venirea crizei a „aruncat în aer” prognozele de scumpire în imobiliare, devenite atât de obișnuite în perioada de boom a pieței. În anii ce au urmat, în prim-plan au intrat, dimpotrivă, estimări care de care mai negative privind prăbușirea prețurilor.

http://www.dreamstime.com/stock-image-invest-real-estate-image17981361

După un an de stabilizare la acest capitol, pe piața rezidențială se poate întrezări perspectiva unui nou ciclu de creștere. Acest fapt este dovedit de un caz particular: ansamblul rezidențial Park Residences 5 (foto 2), amplasat în zona de nord a Capitalei (pe malul lacului Băneasa). Potrivit reprezentanților agenției Nordis, agentul exclusiv de vânzări al proiectului, 40% din totalul de 160 de apartamente ale complexului au fost deja achiziționate (cu circa șase luni înainte de finalizarea lucrărilor de construcție). Emanuel Poștoacă, managerul general al Nordis, precizează că aproximativ 40% din apartamentele contractate până acum au fost achiziționate de investitori (din care majoritatea sunt români). Interesant este că această categorie de clienți nu are în vedere doar închirierea ulterioară a locuințelor – strategia cea mai „precaută”, ci și revânzarea la un preț mai mare – alternativă devenită, în ultimii ani, un subiect… tabu în imobiliare.

Park Residences 5

15% profit din revânzare
Potrivit reprezentantului Nordis, pentru a fi atractivă din punct de vedere investițional, o proprietate ar trebui să ofere un randament de minimum 7% pe an din închiriere și un profit de minimum 15% din revânzare. Dacă prima condiție poate fi considerată rezonabilă în actualul context de piață, în cazul celei de-a doua este evident că investitorii trebuie să aibă o bază solidă pentru a face asemenea prognoze de profitabilitate.

Citește și:
Episodul 1: Ce randament îți aduce achiziția unui apartament pentru închiriere?
Episodul 2: Orașul în care achiziția unei locuințe este mai rentabilă decât în Capitală. 8 centre regionale, sub lupă

„Nordul este cea mai dorită zonă rezidențială din București, datorită proximității față de largi zone verzi ca Parcul Herăstrău şi de mari centre comerciale, a prezenței sediilor angajatorilor de top, dar și a faptului că aici nu există parcuri industriale și nici aglomerări urbane ca în celelalte zone ale Bucureștiului. Park Residences 5 este gândit pentru cei care işi doresc o viață confortabilă, într-un spațiu elegant și cu personalitate. În prima fază de construcție, apartamentele au fost achiziționate în special de investitori, spre a fi ulterior închiriate, existând o cerere mare de apartamente pentru închiriere, în această zonă.”

Emanuel Poștoacă, general manager Nordis

160 de locuințe din categoria mediu-plus
Ansamblul rezidențial Park Residences 5 este format din 160 de locuinţe (cu una, două, trei, patru și cinci camere) și este destinat cumpărătorilor cu venituri medii spre mari. Lucrările la proiect au demarat în noiembrie 2013, în prezent sunt realizate în proporție de 70% și au ca termen de finalizare primăvara anului viitor (lunile aprilie-mai). Prețurile locuințelor pornesc de la 48.000 de euro (plus TVA) pentru un studio (de 46 de metri pătrați), de la 63.000 de euro (plus TVA) pentru două camere (65 de metri pătrați), de la 78.000 de euro (plus TVA) pentru trei camere (93 de metri pătrați), de la 119.000 de euro (plus TVA) pentru patru camere (118 metri pătrați) și de la 163.000 de euro (plus TVA) pentru cinci camere (134 de metri pătrați). „Estimăm că vânzările vor avea un ritm şi mai accelerat, în momentul în care vom termina finisarea integrală a primelor apartamente, ansamblul Park Residence 5 devenind astfel accesibil şi pentru cumpărătorii end-useri, cei care se finanțează în general prin credite bancare. Ultimul ansamblu construit de către developer, Park Residence 4, având 24 apartamente de lux, din zona Șoseaua Nordului, l-am realizat şi vândut integral pe timp de criză, între anii 2012-2013”, notează Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis.

Fișa proiectului:
Structura de rezistență a Park Residences 5 este asigurată de un sistem mixt de cadre de beton şi diafragme din beton armat cu planşee din beton armat. Realizaţi din cărămidă Porotherm (cu grosime de 30 de centimetri), pereţii exteriori sunt placaţi la exterior cu polistiren de 10 centimetri și cărămidă decorativă. Clădirile sunt echipate cu lifturi Schindler, cu o capacitate de şase persoane fiecare. Complexul beneficiază de servicii de pază și sisteme de supraveghere video şi interfon. Apartamentele sunt dotate cu ferestre germane cu profil Veka si feronerie Roto, vopseluri superlavabile de import Kraft Brilliant, uși interioare de la Pinum, placaje ceramice de import Spania, baterii Grohe, obiecte sanitare din gama Villeroy&Boch și parchet triplustratificat din frasin sau stejar, marca Kahrs (import Suedia). Ansamblul rezidențial este deservit de o zonă comercială de circa 600 de metri pătrați, piscină, sală de fitness, saună, un magazin shop&go, loc de joacă pentru copii și salon de înfrumuseţare.
Părerile cititorilor
2 păreri
  • BP

    Rar mi-a fost dat sa aud asemenea minciuni ca la domnul „general manager” cu pricina care vorbeste despre blocurile din asa-numitul Park Residences 5, din zona sos. Straulesti; practic doua hangare paralele la o distanta extrem de micam cu etaj si balcon lungi de zeci de metri, ce te duc cu gandul la blocurile de garsoniere de trista amintire. Ca sa nu foloseasca materiale scumpe, constructorii separau balcoanele cu OSB, pe care apoi il tencuiau. Iar iesirea din aceste blocuri sa face catre 2 strazi cu latime extrem de mica, pe care abia te misti cu masina… Ma gandesc cam cum vom pleca in fiecare dimineata cca 100-150 de masini pe aceste stradute ocupate in general de case. Au avut un teren mare pe care era un depozit, vor sa maximizeze profitul si-si bat joc atat de clienti cat si de vecini, asta fac „domnii” acestia care pana mai ieri nu stiau decat sa distribuie ciocolata, bere, sucuri si alte asemenea (proprietarul DeSilva SRL e de fapt beneficiarul investitiei…)

  • Petru

    Abuzuri si incalcari ale normelor legale ca la aceste 2 blocuri nou construite mai rar poti intalni: depasirea regimului legal de inaltime, incalcarea grosolana a POT-ului(practic daca intinzi mana atingi blocul vecin, iar de spatii verzi nici nu poate fi vorba, pentru ca s-a construit pe fiecare metru patrat),lipsa unui numar suficient de locuri de parcare pe niste strazi late de 7 metri, lipsa unui sistem de canalizare adecvat, cel putin deocamdata,etc.toate acestea generand nemultumiri si procese in instanta cu vecinii.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe