Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 mart. 2010

Laszlo Borbely: In curand vom reporni Casa Verde pentru persoane fizice

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Oradea, ca programul Casa Verde pentru persoane fizice va fi repornit in cel mai scurt timp, transmite corespondentul NewsIn.

„Va spun, in premiera, ca doresc sa repornim programul Casa Verde pentru persoane fizice si acest lucru se va intampla in cel mai scurt timp.

Programul a fost oprit, iar justificarea a fost ca nu pot fi controlati toti cei care il acceseaza. Numai la noi in Romania se intampla acest lucru: in loc sa fie incurajati, cetatenii sunt priviti din start ca posibili infractori.

Sigur ca vor fi controale, insa faptul ca nu putem controla la sange pe toata lumea nu trebuie sa ne tina in loc” a spus ministrul mediului, Laszlo Borbely.

In acest moment, programul Casa Verde poate fi accesat doar de institutiile publice.

„Voi propune in Guvern reluarea programului pentru persoane fizice. Acum suntem in faza in care studiem posibilitatea de a face posibila accesarea de fonduri pentru Casa Verde prin Fondul de Mediu. Avem la Fondul de Mediu 1,8 miliarde de lei care trebuie cheltuiti” a mai declarat Laszlo Borbely.

Borbely a mai spus ca ministerul pe care il conduce incurajeaza utilizarea energiilor alternative si ca, prin Fondul de Mediu, se asigura o finantare de 70% pentru folosirea acestora de catre primarii.

„Pentru ca ma aflu in Bihor dau exemplu apa geotermala.

Le-am transmis primariilor sa foloseasca aceasta posibilitate. E o investitie intr-adevar mare, la inceput, pentru ca trebuie facute si foraje, dar in cativa ani se amortizeaza, pentru ca facturile de incalzire sunt de pana la 5-6 sau chiar 10 ori mai mici” a spus Laszlo Borbely.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe