Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 iun. 2010

Linia de metrou Gara de Nord-Aeroportul Otopeni, avizata de Guvern

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Proiectul de lege prin care este aprobat acordul de imprumut intre Romania si Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei pentru realizarea retelei de metrou intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda-Otopeni a fost avizat, miercuri, de Guvern, a anuntat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

metrou,guvern,gara,nord,aeroport,otopeniDocumentul prevede incheierea unui acord in forma simplificata, prin schimb de note, intre guvernele Romaniei si Japoniei privind acordarea, prin Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei, a unui imprumut in valoare de 41,87 miliarde yeni (338,9 milioane euro), pentru proiectul de realizare a legaturii retelei de metrou a municipiului Bucuresti cu Aeroportul International Henri Coanda-Otopeni.

Acordul privind imprumutul de peste 300 milioane de euro acordat Romaniei de Guvernul nipon a fost semnat, in luna martie, la Tokyo, cu ocazia vizitei efectuate de presedintele Traian Basescu in Japonia.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat, in vara anului trecut, ca a finalizat detaliile pentru contractarea de la Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala a unui imprumut de 300 milioane euro pentru constructia tronsonului de metrou.

El preciza atunci ca autoritatile romane cauta solutii de finantare pentru inca 500-600 milioane euro, in conditiile in care valoarea totala a constructiei liniei de metrou Gara de Nord-Piata Victoriei-Aeroportul Otopeni este de aproximativ un miliard de euro.

Conform indicatorilor indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Linia de metrou Gara de Nord – Aeroportul International «Henri Coanda-Otopeni»”, valoarea totala a investitiei, derulata pe o perioada de sapte ani, va ajunge la 1,05 miliarde euro, dintre care 214 milioane euro vor fi alocate achizitiei de utilaje si echipamente. 

 

Statiile au fost stabilite la Piata Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Expozitiei, Piata Presei Libere, DN1, Aeroportul Aurel Vlaicu Baneasa si Aeroportul „Henri Coanda” Otopeni. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe