Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
12 oct. 2009

Locuintele ar putea fi asigurate obligatoriu din 2010

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Legea asigurarilor obligatorii a locuintelor va intra in vigoare cel mai devreme la 1 iulie 2010, in conditiile in care este nevoie ca circa 8,3 milioane de proprietari sa fie cuprinsi intr-un sistem informatic, a declarat luni presedintele PAID, Constantin Toma, potrivit NewsIn.

„Daca in urmatoarele doua-trei saptamani reusim sa inscriem societatea la Registrul Comertului, mai raman doua luni (pana la termenul stabilit initial, de 1 ianuarie 2010 n.r.), timp in care ar trebui sa se poarte negocieri si cu reasiguratorii”, a explicat Toma.

„Nu vom putea selecta compania de servicii IT care sa poata sa fie si functionala de la 1 ianuarie (2010)”, a adaugat el, precizand ca este nevoie si de discutii cu primariile in legatura cu situatia din localitati.

Presedintele PAID a argumentat ca, din aceste considerente, calendarul actual nu poate fi respectat si a avansat ca data realista 1 iulie 2010.

„Cred ca, cel mai realist, vorbim de semestrul al doilea 2010, undeva la 1 iulie, cel mai devreme”, a afirmat el.

Vicepresedintele PAID, Radu Mustatea, a mentionat ca sunt foarte multe probleme de rezolvat din punct de vedere logistic.

In 23 septembrie, 13 asiguratori au constituit Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), cu un capital social de 4,55 milioane euro. Data intrarii efective in vigoare a fost deja amanata de mai multe ori, ultima data avansata fiind 1 ianuarie 2010.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe