Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
18 sept. 2009

Locuintele „de criza” vor fi mici si ieftine. Cum comentati?

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Apartamentele aflate in prezent in stadiul de proiectare vor fi „locuinte de criza”, cu preturi mici, suprafete din ce in ce mai reduse si construite cu materiale si tehnologii de slaba calitate, apreciaza principalul actionar al dezvoltatorului Impact Developer & Contractor (IMP), Dan Ioan Popp.

„Stocul actual de locuinte facute cu cele mai bune tehnologii si materiale ce caracterizau varful pietei acum un an este in scadere. Totodata, mutarea accentului pe preturi mici, neverosimil de mici, determina ca materialele si tehnologiile utilizate la noile constructii sa fie slabe calitativ, precum si suprafetele sa devina din ce in ce mai mici. Viitoarele locuinte, care se afla acum in proiectare, sunt adevaratele locuinte de criza„, a declarat, intr-un comunicat, Dan Ioan Popp, totodata presedintele si directorul general al companiei, informeaza Mediafax.

Popp le recomanda celor care respecta conditiile pentru programul guvernamental de garantare a creditelor imobiliare „Prima Casa” sa se inscrie in perioada imediat urmatoare, pentru ca in 6-18 luni este posibil ca accesul la proiect sa fie mai dificil.

„Cine poate, ar trebui sa profite de conditiile actuale impuse de banci, conditii ce pot deveni mai restrictive in viitor”, sustine Popp.

Impact participa la un targ imobiliar cu mai multe oferte pe care le considera adaptate actualului context economic. Una dintre facilitati este achizitionarea unui apartament de doua camere cu un avans de 2.750 euro si rezervarea unitatii timp de 90 de zile, pana la finalizarea dosarului bancar.

In cazul unui refuz din partea bancii sau daca ansamblul imobiliar nu se potriveste asteptarilor, clientul primeste integral toti banii inapoi, potrivit companiei.

Totodata, dezvoltatorul propune si „discountul de grup” pentru proiectul Greenfield, din nordul Bucurestiului, prin care mai multi prieteni care se hotarasc sa cumpere in acelasi bloc obtin reduceri de pret si posibilitatea amenajarii propriei scari de bloc.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe