Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
16 mai 2017

Locuințele verzi: cum îți protejează sănătatea, dar și bugetul? 5 lucruri mai puțin cunoscute (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

Materialele folosite la construcția unei case influențează pe termen lung calitatea vieții locatarilor săi.

În România, locuințele verzi sunt asociate consumului minim de resurse pentru încălzire și răcire. Eficiența energetică este, însă, doar unul dintre obiectivele urmărite pentru certificarea unei clădiri. La fel de importante sunt și calitatea aerului interior, costurile mici pentru reparații, utilizarea unor materiale naturale, designul inteligent sau cantitatea de deșeuri generată în procesul de construcții și cel de renovare. YTONG și Romania Green Building Council (RoGBC) explică în cele de mai jos câteva dintre avantajele locuințelor verzi. Pentru mai multe detalii și o listă de proiecte rezidențiale recomandate datorită calității lucrărilor, vizitează pavilionul special realizat în cadrul Târgului Național Imobiliar din 19-21 mai 2017.

Locuintele verzi iti protejeaza sanatatea si bugetul

1. Calitatea aerului interior:

Începând din luna mai a acestui an, proiectele imobiliare incluse în programul de certificare Locuința Verde al RoGBC vor fi testate pentru calitatea aerului interior. Ce înseamnă aceasta? În primul rând, se va urmări asigurarea unei ventilări adecvate, reglarea naturală a nivelului de umiditate la interior și utilizarea unor materiale care nu emit în aer compuși toxici. Pereții într-un singur strat realizați cu blocuri YTONG – primul material de zidărie certificat de RoGBC ca soluție potrivită pentru construirea de locuințe verzi – permit obținerea unui nivel optim de umiditate la interior, fără a necesita cheltuieli ulterioare.

2. Costuri mici de reparații:

O locuință verde permite intervenții de îmbunătățire la costuri minime. Trasarea canalelor pentru instalații în pereții realizați cu YTONG este o operațiune care poate fi realizată de oricine, fără mari eforturi. De asemenea, tencuirea sau vopsirea pereților perfect drepți, cum sunt cei realizați cu blocuri YTONG, se face cu un consum minim de resurse.

3. Produse naturale:

Reducerea semnificativă a substanţelor chimice permise în materialele de construcţii și obligativitatea de a face publice ingredientele folosite la producerea acestora se numără printre noile condiții pentru certificare verde în domeniul rezidențial. YTONG este 100% natural și asigură un grad superior de izolare termică, iar astfel se evită aplicarea unui strat suplimentar, realizat din materiale plastice.

4. Designul inteligent:

O locuință trebuie gândită pe termen lung. Componența unei familii sau nevoile acesteia se schimbă în timp. Un design inteligent permite utilizări diferite ale locuinţei pe măsură ce nevoile ocupanţilor se modifică – sau în cazul apariției unor noi proprietari, cu nevoi diferite. Pentru reducerea impactului asupra terenului este încurajată construcţia pe verticală. Experții YTONG, prezenți în acest weekend la standul Târgului Național Imobiliar, vă pot oferi o listă amplă de proiecte de blocuri din București realizate cu materiale de cea mai bună calitate.

5. Reducerea deșeurilor din construcții și demolări ulterioare:

Experții RoGBC și YTONG recomandă utilizarea unor materiale de construcții care generează pierderi foarte mici și o cantitate minimă de deșeuri în șantier, atât în faza de construcții, cât și în cea de renovare – sau chiar demolare. La categoria produse de zidărie, YTONG asigură pierderi foarte mici, de doar 2%, produsele putând fi ușor decupate în orice formă dorită.

Pentru mai multe detalii consultă site-ul ytong.ro!

Părerile cititorilor
4 păreri
 • YTONG

  Bună ziua, domnule Memet Iuxel!
  Avem mai mulți distribuitori și parteneri YTONG în Constanța. Dacă ne puteți trimite un email la adresa proiecte@xella.com vă vom pune în legătură, în cel mai scurt timp posibil, cu reprezentantul YTONG din Constanța care vă poate oferi toate informanțiile de care aveți nevoie.
  Toate cele bune!

 • MEMET IUXEL

  Unde se gasesc aceste materiale YTONG? Is din CTA. Multam!

 • YTONG

  Felicitări!
  Este un pas mare. Știm, de asemenea, că în acest demers aveți nevoie de parteneri de încredere alături. Noi vă recomandăm site-ul construimcasa.ro, un instrument foarte util cu informații despre fiecare etapă din procesul de construcție.
  Costul pe metru pătrat variază în funcție de o serie de factori care implică materialele de construcții utilizate, costul cu manopera, localizarea proiectului, etc.
  Cel mai important este să stabiliți în primă fază cum doriți să arate casa. Un proiectant vă poate ajuta cu o schiță pe baza căreia veți obține unele prețuri estimative. Pentru a afla exact care sunt costurile cu materialele de zidărie este nevoie să stabiliți exact care va fi suprafața totală a pereților. Aceasta variază în funcție de mărimea caseim dar și de numărul de camere pe care îl doriți.
  Putem să revenim în cel mai scurt timp cu un cost exact pentru materialele de zidărie dacă ne trimiteți un email la adresa proiecte@xella.com.
  Precizăm că YTONG este o marcă de produse de zidărie ideale pentru realizarea unor pereți eficienți energetic. Mai multe date despre construcția unei case puteți obține de la o firmă de construcții specializată.
  Toate cele bune și mult succes!

 • Adriana

  Vreau sa-mi construiesc o casa, doresc mai multe detalii cu privire la costul pe mp si in ce materiale consta efectiv construirea unei case la rosu si la cheie. Va multumesc!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Impact: avans de 35% al veniturilor din vânzări în primele nouă luni din 2020. Majorarea plafonului pentru cota redusă de TVA va fi „o gură de oxigen” în marile orașe

Dezvoltatorul a consemnat o creștere a ponderii din vânzări deținute de ansamblul rezidențial premium pe care îl are în construcție în Capitală. Compania autohtonă Impact Developer & Contractor a...

citește mai departe
Achizițiile de imobile, creștere fulminantă în octombrie 2020: plus de peste 40% față de 2019

Dintre județele cu cea mai intensă activitate de tranzacționare, Iașiul și Constanța au consemnat cele mai mari marje de creștere la 12 luni, de peste 100%. A doua lună...

citește mai departe
Oportunități multiple de investiție în cadrul Silver Mountain Resort & SPA: apartamente, clădire multifuncțională și teren pentru viitoare dezvoltări (P)

Construit în anul 2011, complexul este atractiv atât pentru cei care visează la o locuință de vacanță și/sau micii investitori, cât și pentru cei interesați de un business în...

citește mai departe
Primele nouă luni din 2020, un record al ultimilor zece ani în materie de investiții imobiliare. Cum „simt piața” investitorii

Doar în luna august au fost finalizate două tranzacții de mari dimensiuni, cu o valoare cumulată de peste 400 de milioane de euro. În primele nouă luni ale anului...

citește mai departe
Achizițiile de imobile în septembrie 2020: pe plus și față de august, și față de septembrie 2019

Raportat la primele nouă luni ale anului, în București și în județul Ilfov poate fi observată o intensificare a apetitului pentru achiziții, comparativ cu anul precedent. În septembrie 2020,...

citește mai departe