Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
16 Mai 2017

Locuințele verzi: cum îți protejează sănătatea, dar și bugetul? 5 lucruri mai puțin cunoscute (P)

scris de www.imobiliare.ro in categoria Advertoriale, Ştiri imobiliare

Materialele folosite la construcția unei case influențează pe termen lung calitatea vieții locatarilor săi.

În România, locuințele verzi sunt asociate consumului minim de resurse pentru încălzire și răcire. Eficiența energetică este, însă, doar unul dintre obiectivele urmărite pentru certificarea unei clădiri. La fel de importante sunt și calitatea aerului interior, costurile mici pentru reparații, utilizarea unor materiale naturale, designul inteligent sau cantitatea de deșeuri generată în procesul de construcții și cel de renovare. YTONG și Romania Green Building Council (RoGBC) explică în cele de mai jos câteva dintre avantajele locuințelor verzi. Pentru mai multe detalii și o listă de proiecte rezidențiale recomandate datorită calității lucrărilor, vizitează pavilionul special realizat în cadrul Târgului Național Imobiliar din 19-21 mai 2017.

Locuintele verzi iti protejeaza sanatatea si bugetul

1. Calitatea aerului interior:

Începând din luna mai a acestui an, proiectele imobiliare incluse în programul de certificare Locuința Verde al RoGBC vor fi testate pentru calitatea aerului interior. Ce înseamnă aceasta? În primul rând, se va urmări asigurarea unei ventilări adecvate, reglarea naturală a nivelului de umiditate la interior și utilizarea unor materiale care nu emit în aer compuși toxici. Pereții într-un singur strat realizați cu blocuri YTONG – primul material de zidărie certificat de RoGBC ca soluție potrivită pentru construirea de locuințe verzi – permit obținerea unui nivel optim de umiditate la interior, fără a necesita cheltuieli ulterioare.

2. Costuri mici de reparații:

O locuință verde permite intervenții de îmbunătățire la costuri minime. Trasarea canalelor pentru instalații în pereții realizați cu YTONG este o operațiune care poate fi realizată de oricine, fără mari eforturi. De asemenea, tencuirea sau vopsirea pereților perfect drepți, cum sunt cei realizați cu blocuri YTONG, se face cu un consum minim de resurse.

3. Produse naturale:

Reducerea semnificativă a substanţelor chimice permise în materialele de construcţii și obligativitatea de a face publice ingredientele folosite la producerea acestora se numără printre noile condiții pentru certificare verde în domeniul rezidențial. YTONG este 100% natural și asigură un grad superior de izolare termică, iar astfel se evită aplicarea unui strat suplimentar, realizat din materiale plastice.

4. Designul inteligent:

O locuință trebuie gândită pe termen lung. Componența unei familii sau nevoile acesteia se schimbă în timp. Un design inteligent permite utilizări diferite ale locuinţei pe măsură ce nevoile ocupanţilor se modifică – sau în cazul apariției unor noi proprietari, cu nevoi diferite. Pentru reducerea impactului asupra terenului este încurajată construcţia pe verticală. Experții YTONG, prezenți în acest weekend la standul Târgului Național Imobiliar, vă pot oferi o listă amplă de proiecte de blocuri din București realizate cu materiale de cea mai bună calitate.

5. Reducerea deșeurilor din construcții și demolări ulterioare:

Experții RoGBC și YTONG recomandă utilizarea unor materiale de construcții care generează pierderi foarte mici și o cantitate minimă de deșeuri în șantier, atât în faza de construcții, cât și în cea de renovare – sau chiar demolare. La categoria produse de zidărie, YTONG asigură pierderi foarte mici, de doar 2%, produsele putând fi ușor decupate în orice formă dorită.

Pentru mai multe detalii consultă site-ul ytong.ro!

Părerile cititorilor
4 păreri
 • YTONG

  Bună ziua, domnule Memet Iuxel!
  Avem mai mulți distribuitori și parteneri YTONG în Constanța. Dacă ne puteți trimite un email la adresa proiecte@xella.com vă vom pune în legătură, în cel mai scurt timp posibil, cu reprezentantul YTONG din Constanța care vă poate oferi toate informanțiile de care aveți nevoie.
  Toate cele bune!

 • MEMET IUXEL

  Unde se gasesc aceste materiale YTONG? Is din CTA. Multam!

 • YTONG

  Felicitări!
  Este un pas mare. Știm, de asemenea, că în acest demers aveți nevoie de parteneri de încredere alături. Noi vă recomandăm site-ul construimcasa.ro, un instrument foarte util cu informații despre fiecare etapă din procesul de construcție.
  Costul pe metru pătrat variază în funcție de o serie de factori care implică materialele de construcții utilizate, costul cu manopera, localizarea proiectului, etc.
  Cel mai important este să stabiliți în primă fază cum doriți să arate casa. Un proiectant vă poate ajuta cu o schiță pe baza căreia veți obține unele prețuri estimative. Pentru a afla exact care sunt costurile cu materialele de zidărie este nevoie să stabiliți exact care va fi suprafața totală a pereților. Aceasta variază în funcție de mărimea caseim dar și de numărul de camere pe care îl doriți.
  Putem să revenim în cel mai scurt timp cu un cost exact pentru materialele de zidărie dacă ne trimiteți un email la adresa proiecte@xella.com.
  Precizăm că YTONG este o marcă de produse de zidărie ideale pentru realizarea unor pereți eficienți energetic. Mai multe date despre construcția unei case puteți obține de la o firmă de construcții specializată.
  Toate cele bune și mult succes!

 • Adriana

  Vreau sa-mi construiesc o casa, doresc mai multe detalii cu privire la costul pe mp si in ce materiale consta efectiv construirea unei case la rosu si la cheie. Va multumesc!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ansamblurile de case și vile, pasăre rară! Vezi unde le poți găsi

Din pricina prețurilor prohibitive ale terenurilor, ansamblurile de case și vile sunt destul de rare, cel puțin în interiorul marilor orașe. Dezvoltarea imobiliară intensă resimțită în ultimii ani de...

citește mai departe
Marja de negociere rămâne strânsă la achiziția de apartamente!

Deși diferă de la caz la caz, marjele de negociere practicate la tranzacțiile cu apartamente sunt destul de apropiate în marile orașe. În primul trimestru al acestui an, disponibilitatea...

citește mai departe
Apetitul pentru achizițiile de locuințe, la apogeul ultimilor 3 ani!

Datele din piață indică o creștere importantă a apetitului pentru achiziții de locuințe, fapt ce explică, de altfel, tendința de creștere a prețurilor. Cel mai recent raport de piață...

citește mai departe
În cât timp îți poți cumpăra o casă din economii?

Față de perioada de boom, un român are nevoie de mult mai puțin timp pentru a-și cumpăra o casă din economii. Prețurile locuințelor din România se află în continuare...

citește mai departe
PwC/ULI: Piața imobiliară se află într-o fază târzie a ciclului actual – însă acesta se poate prelungi!

Se știe că, într-o economie capitalistă, sectorul imobiliar are o evoluție ciclică. În momentul de față, piața globală se află „într-o fază târzie a ciclului” început după criza din...

citește mai departe