Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
28 sept. 2009

Marele succes al Targului Imobiliar: o garsoniera vanduta la licitatie

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Unica locuinta vanduta prin licitatie de tip olandez a fost o garsoniera din Prelungirea Ghencea, Bucuresti, licitatia plecand de la 33.000 de euro si oprindu-se la 31.200 euro.

„Parca niciodata nu s-a strans atat de multa lume. O sa fie aglomeratie mare la licitatie”, spunea unul dintre organizatorii Targului Imobiliar National, gazduit pana ieri intr-un cort din Piata Constitutiei din Bucuresti.

Intr-adevar, licitatia de tip olandez pentru cele sapte apartamente scoase la vanzare a atras multi curiosi. O premiera in Romania, acest tip de licitatie se desfasoara in mod opus fata de una obisnuita. Vanzatorul ofera un pret de pornire, iar in cazul in care acesta nu este acceptat de nici unul dintre potentialii cumparatori, pretul este scazut cu o suma fixa, pana cand cineva este dispus sa liciteze.

La Targul Imobiliar National, cea mai ieftina oferta a fost o garsoniera din Prelungirea Ghencea, Bucuresti cu pretul de pornire de 33.000 de euro. Cea mai scumpa, un apartament de trei camere de 94.000 de euro, din Doamna Ghica Residence, Bucuresti.

Sumele de descrestere s-au situat intre 600 si 1500 de euro, fiind admisi doar cinci pasi. In cazul in care dupa cinci scaderi de pret nu se adjudeca apartamentul, licitatia se oprea.

„Mai scadeti, mai scadeti”

Actorul Emil Mitrache (interpretul personajului Americanu’ din serialul TV „La Bloc” ), care a fost gazda evenimentului, a inceput licitatia cu o garsoniera din complexul Obor Towers, aceasta avand pretul de pornire de 66.676 de euro, plus TVA de 5%.

Urmand cei cinci pasi de descrestere admisi, de 1.000 de euro fiecare in cazul acesta, garsoniera a ramas totusi neadjudecata. „Mai scadeti, mai scadeti”, strigau oamenii adunati, chiar si cand pretul ajunsese la 61.676 de euro.

Cum nimeni nu s-a aratat dispus sa ofere acesti bani, licitatia a continuat cu cea mai ieftina oferta. Garsoniera de 32 de metri patrati din Prelungirea Ghencea a inceput cu pretul de strigare de 33.000 de euro, rata de descrestere fiind, in cazul acesta, de 600 de euro. Prima si singura oferta a venit atunci cand pretul a ajuns la 31.200 de euro. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe