Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
20 oct. 2009

Materialele de constructii s-au ieftinit cu aproape 30%, in 9 luni

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Piata materialelor de constructii a scazut in primele noua luni din acest an cu 28,5% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat marti pentru Agentia NewsIn presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR), Claudiu Georgescu.

„Daca la sase luni piata materialelor de constructii scazuse cu 25% fata de perioada similara a anului trecut, dupa circa noua luni inregistram o scadere de 28,5%.

Cele mai afectate segmente ale industriei materialelor de constructii sunt cele de betoane, termopane si corpuri de zidarie”, a spus Claudiu Georgescu, la un eveniment.

Acesta a adaugat ca preturile materialelor de constructii au scazut dupa primele luni din 2009 cu pana la 12%.

„Preturile de la produsele de import nu au scazut deloc, chiar s-au majorat cu circa 10% dupa variatia de curs, iar la noi preturile la producator au scazut de 10-12%, in functie de gama de produse, in schimb e rau ca ne-au crescut costurile de productie”, a explicat presedintele APMCR.

Georgescu declara recent pentru NewsIn ca in ceea ce priveste evolutia sectorului de materiale de constructii pe perioada crizei ar trebui gandita o strategie pe termen lung pentru iesirea din actuala situatia economica, o strategie sustenabila care sa ofere printre altele facilitati investitorilor straini ce ar trebui stimulati sa investeasca pe termen mediu sau lung.

Presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii, Claudiu Georgescu, a mai precizat ca piata materialelor de constructii a reprezentat anul trecut jumatate din industria constructiilor, inregistrand o valoare de circa sase miliarde de euro pentru partea de productie interna si 2,2 miliarde de euro pentru importuri.

Totodata, acesta a mentionat ca pe piata materialelor de constructii activeaza aproximativ 1.200 de companii.

Numarul angajatilor din sectorul materialelor de constructii s-a redus in acest an cu 12.000, adica cu 22%, fata de 2008, din cauza crizei economice, a mai declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania.

„Este jalnic la acest segment. Avem o scadere de 22% a numarului angajatilor fata de perioada similara a anului trecut. Au fost dati afara 12.000 de oameni din sectorul materialelor de constructii”, a mai spus Georgescu.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe