Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
16 feb. 2010

Media dosarelor pentru Prima Casa a crescut in ultimele zile

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Media dosarelor de creditare pentru „Prima Casa” primite de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a crescut de la 90-100 in ianuarie la 130-140 in ultimele zile ale programului, a declarat, marti, presedintele institutiei, Aurel Saramet. 

„Daca in luna ianuarie, cam pana pe 7 februarie, primeam in medie 90-100 de dosare pe zi, in ultimele zile ale programului numarul a crescut la 130-140 „, a afirmat Saramet, in cadrul unui seminar organizat de FinMedia, precizeaza Mediafax.

El a precizat ca de la inceputul programului „Prima Casa” au fost primite peste 14.000 de dosare, in valoare de 600 milioane de euro.
Totodata, in privinta modificarilor care se vehiculeaza in structura programului, presedintele FNGCIMM a precizat ca va fi foarte dificil sa se faca diferentierea intre achizitionarea de locuinte vechi si locuinte noi, intrucat este posibila o ingradire a concurentei.
De asemenea, Saramet a reiterat ca orice antecontract care are data certificata pana la 15 februarie va putea fi rezolvat.
Programul „Prima Casa”, prin care statul garanteaza creditele imobiliare contractate de persoanele fizice, a fost introdus de Guvern la mijlocul anului 2009.
La inceputul lunii ianuarie, Guvernul a decis ca persoanele care incheie pana la 15 februarie 2010 antecontracte de vanzare-cumparare de locuinte prin „Prima Casa” sa beneficieze in continuare de garantia statului la contractarea creditului, dupa sistemul actual, ulterior programul urmand sa fie modificat, pentru stimularea achizitiei de locuinte noi.
Premierul Emil Boc a anuntat saptamana trecuta ca limita garantiilor guvernamentale stabilita prin programul „Prima Casa” va fi mentinuta la 60.000 euro pentru locuinte deja finalizate, dar va fi majorata la 70.000-75.000 euro pentru case care urmeaza sa fie construite, pentru imobile noi urmand sa fie majorat si plafonul total al garantiilor.
Modificarile urmeaza sa fie adoptate saptamana aceasta de Guvern. Pentru acest an programul va avea alocat un plafon de 700 milioane de euro.
Prin acest program, persoanele pot contracta credite cu un avans de 3.000 de euro pentru o locuinta de maximum 60.000 euro, cu o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale.
Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe