Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 feb. 2010

Medicii, profesorii si politistii din mediul rural vor putea sta cu chirie in case de la stat

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Medicii, cadrele didactice, politistii si specialisti precum inginerii vor primi locuinte de serviciu in localitatile din mediul rural in care isi desfasoara activitatea, pe durata desfasurarii contractului cu institutia la care sunt angajati, potrivit unui memorandum aprobat miercuri de Guvern, citat de NewsIn.

Astfel, in peste 2500 de localitati din mediul rural vor fi construite cate zece astfel de locuinte, cu doua sau trei camere, o suprafata utila de aproximativ 110 metri patrati si cu un teren aferent de 500 de metri patrati.

Imobilele construite vor urma patru modele arhitecturale, in functie de zona, si vor avea fie un singur nivel, fie un nivel plus mansarda.

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat la finalul sedintei de miercuri a Executivului ca imobilele se acorda cu prioritate persoanelor care au mai putin de 35 de ani si care au incheiat un contract cu o institutie.

Acestea pot ocupa imobilul doar pe durata existentei contractului, iar cuantumul chiriei nu poate depasi costurile de administrare.

Prin decizia consiliului local, beneficiarii pot fi scutiti de la plata chiriei daca autoritatile locale considera ca trebuie acorde aceasta facilitate pentru a atrage specialisti.

Primele locuinte vor fi construite incepand cu a doua parte a anului 2010.

Construirea locuintelor va fi finantata din bugetul ANL, costul construirii unei case fiind evaluat la 30-35.000 de euro. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe