Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
26 apr. 2010

Ministerul Dezvoltarii a primit 6.000 de solicitari pentru locuinte ANL

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministerul Dezvoltarii si Turismului a primit deja 6.000 de solicitari de vanzare a locuintelor ANL de la chiriasii acestora, a anuntat luni, la Cluj, Elena Udrea, transmite NewsIn. 

Udrea s-a aflat luni pe Valea Garbaului, la marginea municipiului Cluj-Napoca, la o vizita de lucru pe un viitor santier al unui cartier de 2.300 de locuinte ANL.

„Inteleg ca deja primariile au trimis catre toti beneficiarii si chiriasii ANL adrese ca pot incepe sa faca solicitari.

Noi, la randul nostru, le-am comunicat ca deja pot cere primariilor sa le vanda locuintele.

Ei isi pot calcula singuri pretul locuintei.

Noi ne asteptam sa vindem 22.000 de locuinte ANL.

Pana in acest moment avem solicitari pentru aproximativ 6.000 de locuinte si probabil ca vor veni in continuare pentru ca se astepta decizia de calculare a pretului”, a afirmat ministrul Udrea.

Pretul unei locuinte ANL este de 347 de euro/mp, fara TVA, pentru anul 2010, iar pentru vanzarile din 2011 pretul va fi recalculat in functie de valoarea de inlocuire a constructiei.

Ministrul Elena Udrea a precizat ca ministerul va avea bani sa construiasca 3.000 de locuinte ANL gata licitate si sa demareze santiere noi, daca vanzarea apartamentelor ANL catre chiriasi va decurge potrivit estimarilor.

Bani in bugetul Ministerului pentru locuinte ANL exista.

Deja am scos in licitatie aproximativ 3.000 de locuinte ANL.

In total, inafara de proiectele pe care le vom face in parteneriat cu Ministerul Apararii avem pregatit sa scoatem la licitatii 12.000 de locouinte ANL in acest an.

Depinde foarte mult de felul in care merg vanzarile, ne bazam pe fondurile care vor intra la Agentia Nationala pentru Locuinte din vanzarea locuintelor ANL existente in acest moment si in acelasi timp incercam – pentru ca tot din acest buget vom construi si casele din programul „Renasterea satului romanesc – 10 case pentru specialisti” – ne bazam si pe posibilitatea ca anumite locuinte, tipuri de locuinte, cum ar fi cele destinate inchirierii, sa le facem in regim de parteneriat„, a mai afirmat Udrea. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe