Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
17 iun. 2010

Nova Imobiliare, investitie de 570 mil de euro in proiectul Colosseum

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Firma Nova Imobiliare va investi 570 milioane de euro in proiectul de spatii comerciale si sociale Colosseum din zona Chitila, care va fi realizat in doua etape – prima pana la 30 septembrie 2011, iar a doua pana la 30 septembrie 2013, potrivit unui document semnat de companie si Primaria Capitalei, precizeaza NewsIn.

nova,imobiliare,investitii,centru,comercialIn prima etapa vor fi finalizate, pe 58.000 de metri patrati, spatii comerciale, printre care Carrefour (16.424 de metri patrati, pe doua nivele), Leroy Merlin (18.687 metri patrati pe doua nivele), precum si alte opt spatii comerciali, cu suprafete intre 1.500 si 7.000 metri patrati.

In aceeasi etapa vor fi construite 2.370 locuri de parcare.

In faza a doua, programata in intervalul martie 2011- septembrie 2013, vor fi construite alte spatii comerciale, o gradinita, un centru de ingrijire pentru batrani si inca 5.500 locuri de parcare.

Conform actului semnat intre cei doi parteneri, daca firma nu va respecta termenele, va plati daune de 5.000 euro pentru fiecare zi de intarziere.

La randul sau, municipalitatea se angajeaza sa dezvolte infrastructura in zona.

Daca nu vor finaliza lucrarile ce le revin in termen de 20 de luni de la aprobarea finantarii, edilii vor plati daune de tot de 5.000 de euro pe zi.

In 10 mai, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat proiectul de hotarare potrivit caruia Primaria Capitalei va cheltui 54 de milioane de lei (circa 13 milioane de euro) pentru lucrari de infrastructura in zona 16 Februarie-Godeanu, urgenta acestora fiind justificata prin deschiderea unui complex comercial in zona.

Potrivit proiectului, lucrarile presupun realizarea a 1.319 metri de drum nou pe Soseaua Chitila, modernizarea soselei si construirea a doua pasaje pe strada Godeanu.

Prin aceasta investitie se va crea un acces dinspre Soseaua Chitiliei catre viitorul centru comercial Colosseum, care fi construit in zona.

Dezvoltatorii proiectului Colosseum vor pune la dispozitia primariei un teren pe care va fi prelungita linia se tramvai de pe strada 16 Februarie spre zona de nord a complexului, se arata in proiectul de hotarare al CGMB.

Municipalitatea se angajeaza sa asigure, pentru firma care construieste complexul Colosseum, Nova Imobiliare, dreptul de conectare si utilizare a sistemului public de canalizare ce traverseaza terenuri ale domeniului public, iar asta fara taxe si costuri afara de cele legale.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
4 păreri
 • Walther

  In puz sunt trecute 6 benzi pentru Constantin Godeanu, nu cred ca o sa fiti asa de incantati cand or sa aduca tot traficul de pe centura pe langa case. Ce beneficiu aduce ca si calitate a vietii celor ce locuiesc in zona?

 • Dan

  Inca un proiect fantom…3 ani de marketing intensiv si…Nimic

 • Radu Roxana

  Vesti foarte bune. Reteaua de alimentare apa a fost introdusa pe strada.

 • Radu Roxana

  Ref. Colloseum – Prima strada care se reabiliteaza rutier pentru acces la Colloseum este Godeanu Constantin, iar de la nr. 1 la nr. 11 nu exista retea de alimentare cu apa. In proiectul semnat de Primarie cu Nova nu este trecuta la modernizare strada cu alimentarea cu apa. Asfalteaza- ca asa e trecut in proiect- si nu baga retea de alimentare. Ce ziceti? Sosea cu 4 benzi, de 14 m si trotuare de 4 metri si NU EXISTA APA. In ce lume traim? Cu Colloseum vis a vis si FARA APA.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe