Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 mart. 2010

Numarul autorizatiilor de construire in acest an cu 32,7%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2010 cu 32,7%, la 4.176, fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), citat de NewsIn.

Cele mai mari scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-412 autorizatii), Sud-Est (-344 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-300 autorizatii).

In luna februarie 2010 s-au eliberat 2.272 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 19,3% fata de luna ianuarie 2010 si in scadere fata de luna februarie 2009 cu 39,2%.

Din cele 2.272 de autorizatii eliberate in februarie pentru construirea de cladiri rezidentiale, 66,8% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in aproape toare regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante cresteri au fost in Sud-Muntenia (+79 autorizatii), Vest (+68 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+65 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (+60 autorizatii).

Regiunea de dezvoltare Nord-Vest a raportat o scadere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale (-26 autorizatii).

Potrivit Institutului National de Statistica, in luna februarie 2010 s-au eliberat cu 1.467 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent.

Scaderea a fost inregistrata in toate regiunile de dezvoltare, cele mai importante fiind in Sud-Muntenia (-296 autorizatii), Nord-Est (-262 autorizatii), Sud-Est (-240 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-207 autorizatii). 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe