Numarul locuintelor date in folosinta in trimestrul trei a crescut

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 4 Decembrie 2009, Ultima actualizare: 04 Decembrie 2009

Numarul locuintelor date in folosinta in trimestrul al treilea s-a ridicat la 14.669 unitati, in crestere cu 259 fata de perioada corespunzatoare din 2008, peste jumatate dintre acestea fiind construite in mediul urban, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de iulie-septembrie 2008, in perioada similara din acest an, a scazut numarul locuintelor realizate din fonduri private cu 411 unitati, iar cel al locuintelor realizate din fonduri publice a crescut cu 670 unitati, se arata intr-un comunicat al INS, precizeaza Mediafax.

Distributia in profil regional subliniaza o tendinta de crestere a numarului locuintelor terminate pe total cu 259 locuinte, crestere reflectata in principal in regiunile de dezvoltare Nord – Est (+376 locuinte), Sud – Vest Oltenia (+200 locuinte), Nord – Vest (+192 locuinte) si Bucuresti-Ilfov (+123 locuinte).
Scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Centru (-374 locuinte), Sud – Est (-239 locuinte) si Vest (-158 locuinte).
In primele noua luni, au fost terminate 38.170 locuinte, in crestere cu 1.507 unitati fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.
Pe medii de rezidenta, analiza constructiei de locuinte noi pune in evidenta o inversare a ponderii acestora in ianuarie-septembrie 2009 fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Astfel, in primele noua luni din acest an, cea mai mare pondere a locuintelor (51,5% in total) au fost date in folosinta in mediul urban, spre deosebire de intervalul similar din 2008, cand majoritatea locuintelor au fost construite in mediul rural (51,3%).
Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, in perioada analizata, a crescut atat numarul locuintelor realizate din fonduri private, cu 312 locuinte, cat si al celor construite din fonduri publice, cu 1.195 locuinte.
Distributia in profil regional pune in evidenta un avans al numarului locuintelor terminate in Nord – Est (+1170 locuinte), Sud – Muntenia (+814 locuinte) si Sud – Est (+472 locuinte). Scaderi au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare Centru (-876 locuinte) si Vest (-182 locuinte).

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe