Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
18 aug. 2009

Numarul tranzactiilor imobiliare in Cluj a scazut cu 36%

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Numarul tranzactiilor in perioada ianuarie-iulie a acestui an este cu 36% mai mic decat cel de anul trecut, arata o informare de marti a Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Cluj, transmite corespondentul NewsIn.

O scadere dramatica, de 75%, o reprezinta inscrierea ipotecilor in Cartea Funciara, ceea ce reprezinta un indiciu al creditelor ipotecare acordare populatiei, iar in ceea ce priveste scoaterea terenurilor din circuitul agricol, in vederea construirii, aici s-a inregistrat o scadere cu 40%.

„In perioada ianuarie-iulie 2009 se constata o scadere cu 36% a numarului de tranzactii imobiliare in evidentele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj, fata de aceeasi perioada a anului trecut. In cazul inscrierii ipotecilor in Cartea Funciara, se observa o reducere cu 75% pentru pentru intervalul ianuarie-iulie 2009 in comparatie cu aceeasi perioada de timp din 2008.

De asemenea, numarul avizelor pentru scoaterile din circuitul agricol a scazut cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si in ceea ce priveste numarul lucrarilor de cadastru depuse la OCPI Cluj se constata o scadere cu aproximativ 20% fata de perioada ianuarie-iulie 2008″, se arata intr-un comunicat de presa de marti al OCPI Cluj.

Cu toate acestea, in primele sapte luni ale acestui an se arata o crestere numarului titlurilor de proprietate eliberate, precum si o dublare a terenurilor expropriate pentru utilitate nationala, spre exemplu Autostrada Transilvania sau centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, Valcele-Apahida.

„Evidentele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj arata in schimb, o crestere pentru perioada ianuarie-iulie 2009 la eliberarea titlurilor de proprietate (10%) si a numarului de dosare depuse in vederea exproprierii pentru obiective de interes national (106%)”,se arata in comunicatul de presa. Persoanele fizice au efectuat mult mai multe tranzactii in primele sapte luni ale acestui an, respectiv 9.929, in timp ce persoanele juridice au tranzactionat de 463 de ori.

Totodata, in luna iulie a acestui an s-a observat o crestere a numarului constructiilor inscrise in CF – cu 12%, fata de luna iunie a acestui an – precum si o crestere cu 25% a numarului tranzactiilor. In ceea ce priveste situatia exproprierilor, acestea au fost in luna iulie 2009, cu 63% mai multe decat cu o luna inainte.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe