Numarul tranzactiilor imobiliare in Constanta a scazut cu 70% in ultimul an

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 10 Septembrie 2009, Ultima actualizare: 10 Septembrie 2009

Piata imobiliara din Constanta este practic paralizata din cauza crizei financiare si economice, numarul tranzactiilor operate de agentiile de specialitate fiind in scadere cu aproximativ 70% fata de perioada similara a anului trecut, transmite corespondentul NewsIn.

“Numarul tranzactiilor efectuate a scazut cu pana la 70% fata de perioada similara a anului trecut”, spune Leonard Budescan, administratorul companiei Euroclas din Constanta.

Potrivit acestuia, scaderea numarului de vanzari si cumparari a fost insotita si de o scaderea a preturilor.

“Fata de toamna anului trecut se inregistreaza o scadere cuprinsa intre 20 si 30 de procente a pretului de tranzactionare”, a precizat acesta.

Segmentul cel mai afectat de criza este cel al terenurilor, pentru care cererea este practic in cadere libera, potrivit lui Leonard Budescan.

Daca pentru cele plasate in intravilan mai exista un oarecare interes, cele extravilane nu mai intereseaza pe nimeni. In cazul lor, desi proprietarii cer acum jumatate din pretul de anul trecut, nu mai exista cumparatori.

Cei mai afectati sunt investitorii care au achizitionat loturi mari si le-au lotizat, incercand sa le vanda pe bucati.

Singurele imobile care se mai cauta in prezent pe piata constanteana sunt cele de circa 50.000 de euro, care se incadreaza in bugetul programului guvernamental “Prima Casa“.

Cu acesti bani, doritorii isi pot achizitiona un apartament de doua camere, confort 1, semidecomdat, intr-o zona centrala a orasului, sau un apartament decomandat, dar intr-o zona periferica.

De asemenea, piata imobiliara mai este intretinuta de studenti, care sunt in cautarea unor locuinte pe care sa le inchirieze pe parcursul anului universitar.

Dupa ce au avut apartamentele inchiriate turistilor, pe timpul sezonului estival, multi proprietari se indreapta acum spre studenti, care le aduc venituri mai mici, dar sigure si pe un timp indelungat.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe