Oportunități la executări silite: 3 camere la mai puțin de 30.000 de euro, inclusiv în Capitală

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 29 Ianuarie 2014, Ultima actualizare: 30 Ianuarie 2014

Cu puțin peste 40.000 de euro, cei interesați pot achiziționa un apartament cu cinci camere într-un bloc nou din Constanța.

În marile orașe ale țării, suma de 30.000 de euro poate fi considerată una modestă pentru cumpărarea unei locuințe. Pe piața liberă, aceasta permite, de regulă, achiziția unei garsoniere sau, cel mult, a unui apartament cu două camere confort 2 sau 3. Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, pe segmentul locuințelor executate silit, cei care dispun de un asemenea buget pot alege însă între oferte de locuințe cu trei camere – în Iași, Timișoara sau chiar în Capitală. Cei cu un capital ceva mai mare, de până la 50.000 de euro, pot deveni chiar proprietarii unei unități locative cu până la cinci camere, într-un bloc construit după anul 2000.

Imobiliare.ro prezintă câteva dintre cele mai interesante oferte de imobile executate silit listate pe portal:

licitatie casa

București:
În zona Griviței-Gara de Nord, un apartament cu două camere, de 41 de metri pătrați, este scos la vânzare de către Smarthousing (divizia Volksbank pentru valorificarea activelor imobiliare) la un preț de pornire de 119.014 lei (circa 26.500 de euro). Locuința este situată la parterul unui bloc construit în anul 1965, iar valoarea sa de piață este estimată la 158.685 de lei (circa 36.000 de euro).

La un preț asemănător, respectiv 26.900 de euro, OTP Real Estate Services scoate la licitație un apartament cu trei camere. Locuința este situată în sudul Capitalei, zona Giurgiului, și are o suprafață utilă de aproape 63 de metri pătrați.

Cu o sumă suficientă pentru achiziția unui apartament cu două camere într-o zonă semicentrală a Bucureștiului, cei interesați de segmentul licitațiilor silite pot cumpăra unul cu patru camere, situat însă într-unul dintre cartierele mărginașe ale orașului. În zona Pantelimon, Smarthousing scoate la vânzare un apartament cu patru camere, cu o suprafață de 76 de metri pătrați, la un preț de 215.904 lei (circa 48.000 de euro). Locuința este situată la etajul al nouălea al unui bloc ridicat în 1974, iar valoarea sa de piață se ridică la 287.872 de lei.

Vezi mai multe licitații în București

Timișoara:
În orașul din vestul țării, Smarthousing scoate la vânzare un apartament cu trei camere la casă, la un preț de 118.713 lei (circa 26.500 de euro). Imobilul este situat pe strada Gheorghe Țițeica, are o suprafață utilă de 69 de metri pătrați și include o cotă indiviză de teren de 270/540 de metri pătrați.

În zona de sud-vest a Timișoarei, în apropiere de Gara de Vest, un apartament cu patru camere are un preț de pornire de 35.200 de euro. Locuința are o suprafață utilă de 106 metri pătrați și este scoasă la vânzare de OTP Real Estate Services.

Click pentru a vizualiza mai multe oferte în Timișoara

Brașov:
În centrul istoric al orașului de la poalele Tâmpei, zona Schei, Libra Bank organizează licitația pentru o mansardă de 52 de metri pătrați, amplasată într-o vilă de patrimoniu (așa-numita „Casa cu Dragoni”). Prețul de pornire pentru imobil este de 127.000 de lei (aproximativ 28.000 de euro). Clădirea din care face parte proprietatea a fost renovată recent și este situată chiar între Piața Sfatului și Dealul Tâmpa.

Aici poți găsi anunțuri similare

Constanța:
În orașul de la malul mării, zona Energia, Bank Leumi scoate la vânzare un apartament cu două camere, construit în anul 2007. Prețul de pornire este de 23.000 de euro, ceea ce reprezintă o pondere de 75% din valoarea de piață a proprietății. Locuința are o suprafață de 45 de metri pătrați și este situată la mansarda unui bloc structurat pe P+4E+M.

În zona Balada, Smarthousing are la vânzare un apartament cu cinci camere într-un bloc ridicat în 2002, la un preț de pornire de 193.106 lei (aproximativ 43.000 de euro). Locuința ocupă 112 metri pătrați utili și este amplasată la demisol.

Vezi mai multe apartamente scoase la licitație

Cluj-Napoca:
În capitala Transilvaniei, în apropiere de strada Oașului, Smarthousing scoate la licitație o garsonieră într-un bloc construit în 1980, la un preț de 53.625 de lei (aproximativ 12.000 de euro). Din prețul inițial a fost scăzută o pondere de 25%. Locuința are o suprafață de 22 de metri pătrați utili și este situată la parter.

Click pentru a vedea mai multe proprietăți executate silit

Iași:
Și în capitala Moldovei pot fi găsite oferte demne de luat în seamă. Pe Bulevardul Nicolae Iorga, spre exemplu, Smarthousing are la vânzare un apartament cu trei camere, la un preț de 113.250 lei (circa 25.000 de euro). Imobilul are o suprafață utilă de 53 de metri pătrați și este amplasat la ultimul etaj al unui bloc cu patru nivele.

Aici poți găsi oferte similare

Citește și: Achiziția unei case la licitație: ce obstacole ai de trecut când ieși la vânătoare de “chilipiruri”

Părerile cititorilor
13 păreri
 • VALERIA

  Doresc la licitatie apartament 2 camere in PAJURA sau Baneasa.

 • simona

  Ma intereseaza si pe mine un apartament sau o casa in Navodari.

 • traian

  Doresc sa cumpar la licitatie apartament cu 2 camere in Bucuresti!

 • monica

  ma intereseza si pe mine o casa sau un apartament cu 3 camere in brasov la licitatie! Doresc sa ma contactati si sa-mi spuneti detalii!

 • maniu

  ma intereseaza case scoase la vanzare in Cluj Napoca

 • nae

  Urmariti si piata imobiliara din Bistrita, unde veti avea parte de Mari Surprize, ca Pret ma refer. Acolo, CRIZA Imobiliara,…INCA NU a ajuns. Faceti Comparatie cu preturile din Cluj, Brasov si Bucuresti pe de=o parte si preturile din Bistrita de cealalta parte si veti intelege mai bine Piata Imobiliara din RO.

 • IORDANA

  Si eu am fost executata silit pt blocajul financiar in care ma aflam cu 7 ani in urma si n-am blestemat pe nimeni. Mi-am luat soarta in maini si plina ne datorii am luat drumul exilului ajungand in Italia.Am muncit si zi si noapte cca 3 ani pt a-mi achita debitele.Poate cu ajutorul vostru si a lui D-zeu.in 3-4 luni sa-mi cumpar si eu un ap.avand convingerea,ca D-ZEU,asa va face dreptate cu subsemnata.

 • veronica

  buna !!!nu as putea sa locuiesc niciodata intr-o casa cumparata la licitatie …sant casele oamenilor care au facut mari sacrificii prefer sa cumpar direct de la propietar s-au agentie !!!!!!!!!!o seara frumoasa!!!

 • veronica

  va multumesc din suflet pt sfaturile voastre ….da asa este pt . bani …oamenii sant in stare de orice …o zi buna !!!!!!!!

 • Virgil

  Daca aveti ceva economi cel Mai bine cumpara pamint si valoarea Lui va creste pe dura ta Mai lunga sau ceva commercial,proprietate care poti sa inchiriezi.

 • marin

  M-ar interesa daca sunt astfel de chilipiruri si in Ploiesti? M-ar intetresa case scoase la licitatie.

 • dinu grigoras

  Autorul articolului uita sa spuna ca toate aceste imobile au pretul afisat fara TVA.Pretul real se obtine adaugand inca circa 1/4 din valoarea imobilului,adica 24%.

 • GEORGESCU Crinel-Adrian

  -văd că, uşor/uşor, imobiliare.ro transmite informaţii tot mai interesante despre licitaţii imobiliare; mă bucur!
  -până nu demult, aici găseai mai mult imobilele mult supraevaluate (de cele mai multe ori chiar cu acordul băncii, care vroia să te păcălească şi la vânz.cump.; nu-i ajungea că păcălise la creditare …), pe care, evident nu le cumpăra nici dracu’ (pardon de expresie!);

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Previziunile specialiștilor: Cum îi vor influența concret pe cumpărători, dar și pe jucătorii din imobiliare, noile măsuri propuse pentru asigurarea sustenabilității financiare a României?

Noi măsuri care ar putea avea un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, și implicit asupra celor aflați în căutarea unei locuințe, sunt așteptate să intre în vigoare din 2024....

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Ansamblul Parcului20, din nordul Bucureștiului: 485 de apartamente noi, cu sisteme smart home integrate. Eficiența energetică e o realitate! (P)

Prima fază a proiectului este deja finalizată – și locuită de proprietari –, iar cea de-a doua se află în proces de construcție; cele două sunt contractate în proporție...

citește mai departe
Estoria City, o investiție 100% românească în estul Capitalei: 1.200 de apartamente, plus birouri și spații comerciale

Proiectele mixte, care includ facilități complementare componentei rezidențiale, inclusiv spații verzi și de relaxare, devin tot mai populare pe piața imobiliară românească. Compania imobiliară Imoteca a anunțat că ansamblul...

citește mai departe