Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 sept. 2009

Oprescu, Alpha Bank: Fortam dezvoltatorii sa vanda apartamentele

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Bancile incep sa puna presiune pe dezvoltatorii carora le-au finantat proiectele rezidentiale sa scada preturile, acceptand marje de castig mai mici, pentru a-si vinde imobilele construite, spune Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank.

„Conceptul de preturi pe care le vor dezvoltatorii” nu mai exista demult, pentru ca toate constructiile au fost finantate de sistemul bancar, care pune presiune in sensul scaderii preturilor, ceea ce elimina mult din marja de profit pe care companiile au anticipat-o pentru aceste apartamente”, a declarat Sergiu Oprescu, citat de Mediafax.

Totodata, bancile vin cu credite preferentiale pentru clientii care cumpara imobile in proiectele rezidentiale pe care le-au finantat, incercand astfel sa sustina vanzarile, astfel incat dezvoltatorii sa nu ajunga in impas din lipsa de cash. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
 • Adrian

  Fortati dezvoltatorii sa vanda ? Mair amane sa fortati si cumparatorii sa cumpere ,si toata tranzactia sa se faca cu credit de la voi si gata !!! A-ti rezolvat cu criza. Simplu ,nu ? Daca a-ti accepta voi,bancherii ,in primul rand,marje de profit mai mici ,nu ar fi mai simplu ?

 • Floian

  Cererea si oferta este legea vinzarii cum toti stim deja.
  Peste aceasta se suprapune cresterea negativa de populatie. Aceasta crestere negative a populatiei restringe considerabil segmentul de potentiali clienti.
  Una peste alta prevad o ajustare a preturilor locuintelor catre valori de approximativ 10 ori salariul mediu anual. Asta este ~ 200 000 lei pentru o locuinta de 80 – 100 metri patrati.

 • braunn

  Fortati pe buba.Voi bancherii sunteti pacostea economiei cu lacomia voastra nu numai dezvoltatorii si politicienii.Toti sunteti o pacoste pentru tara si din pacate nu va putem rade de pe suprafata pamantului,ca asta ati merita,nenorocitilor.Voua vi se datoreaza crizele astea,nicidecum altor categorii de oameni de afaceri.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe