Oprescu vrea sa cumpere apartamente pentru cei care stau in cladiri cu bulina rosie

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 4 Martie 2010, Ultima actualizare: 04 Martie 2010

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, dupa intalnirea lunara cu reprezentantii celor sase sectoare, ca va cere ajutorul Guvernului pentru consolidarea celor 300 de cladiri cu risc seismic ridicat. 

Printre subiectele abordate la intalnirea de la inceputul lunii martie a fost discutata si consolidarea imobilelor cu risc seismic ridicat si pentru ca joi se implinesc 33 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, precizeaza Mediafax.
Potrivit primarului general, “se fac eforturi in continuare pentru a fi pregatiti in cazul unui eveniment pe care nimeni nu si-l doreste”.

Edilul sef al Capitalei a precizat ca aceste eforturi au in vedere atat informarea cetatenilor, cat si verificarea capacitatii acelor servicii care ar trebui sa intervina in cazul unui asemenea cutremur.
Oprescu a precizat ca sustine ideea ca, impreuna cu Guvernul, sa poata pune la dispozitia persoanelor care locuiesc in cele peste 300 de cladiri cu risc seismic ridicat a unor locuinte in care acestea sa locuiasca in perioada consolidarilor.
“Guvernul este cel care poate si are capacitatea de a se indatora pentru a lua intre 3.500 – 4.000 de apartamente de la dezvoltatorii imobiliari pe care sa le punem la dispozitia proprietarilor din cele 301 imobile care trebuie consolidate pe perioada lucrarilor”, a spus Sorin Oprescu.
Oprescu a explicat ca va face demersurile necesare catre Guvern si catre Ministerul de Finante aratand ca tot miercuri se va intalni si cu reprezentanti ai Ministerului de Finante.
“Exista un fond imobiliar pe piata de aproape 10.000 de apartamente. Daca Guvernul crediteaza aceasta actiune de cumparare a 3.500-4.000 de locuinte vom incerca sa mutam persoanele din cele 301 imobile pe perioada consolidarii urmand ca, dupa finalizarea lucrarilor, proprietarii sa se intoarca in casele lor, iar cele 3.500-4.000 de apartamente sa ramana locuinte sociale“, a mai spus Oprescu.
Edilul sef a mai precizat ca la aceasta actiune poate participa si municipalitatea, aratand ca, desi nu au fost facute calcule financiare exacte, Primaria Capitalei ar putea veni cu aproximativ 20-30 milioane de euro pentru achizitionarea locuintelor.
Totodata, primarul general a spus ca, desi este an de criza, in bugetul pe 2010 au fost acordate sume importate pentru consolidarea cladirilor.
“Cu toata parcimonia impartirii bugetului am acordat sume importante in acest an pentru consolidarea cladirilor”, a mai spus Sorin Oprescu.

 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe