Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 Iulie 2009

Patriciu: Preturile apartamentelor, tot la vale

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 08 Iulie 2009

Omul de afaceri Dinu Patriciu crede ca piata imobiliara locala va continua sa scada pana cand preturile apartamentelor vor ajunge apropiate de puterea de cumparare si intentioneaza sa investeasca in Romania in birouri de clasa A.

Patriciu, care recent a cumparat doua fonduri de investitii cu proprietati in Germania, a afirmat ca piata imobiliara romaneasca va scadea mult mai mult decat cea germana, si va continua sa coboare pana cand preturile apartamentelor din Capitala vor ajunge la 700 euro pe metru patrat, nivel apropiat de puterea de cumparare, precizeaza Mediafax.

El a adaugat ca are in plan sa foloseasca banii pe care ii obtine din chirii in Germania, de 100 milioane euro anual, pentru investitii in cladiri de birouri de clasa A in Romania.

“Nivelul acestor investitii ar putea ajunge pana la circa un miliard de euro“, a mai spus omul de afaceri.

Totodata, Patriciu este de parere ca, la sfarsitul anului, cursul leu/euro se va situa la 4,7-4,8 lei/euro.

Toate licitatiile din Romania sunt cu dedicatie

Omul de afaceri a afirmat, totodata, ca toate licitatiile din Romania sunt cu dedicatie, si de multe ori la preturi mult mai mari decat costurile reale.

“Toate licitatiile din Romania sunt cu dedicatie”, a spus Patriciu, prezent la aniversarea a 30 de ani de la punerea in functiune a primei instalatii a rafinariei Petromidia.

El a adaugat ca sansa de dezvoltare a Romaniei este reprezentata de constructia de autostrazi, care sa fie bine facute si care sa faciliteze astfel accesul rapid in tara.

Patriciu, proprietarul Rompetrol Holding din Elvetia, va schimba numele companiei in DP Holding, pentru a evita confuzia cu Rompetrol Group, pe care l-a vandut catre KazMunaiGaz din Kazahstan.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe