Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 iul. 2010

Pretul apartamentelor noi din Bucuresti a scazut in iunie la 1.440 euro/mp

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna iunie la 1.440 euro/mp de suprafata utila, mai mic cu 12,9% fata de iunie 2009 si cu 0,5% fata de mai 2010, atunci cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.447 euro/mp, a anuntat, luni, imobiliare.ro, precizeaza NewsIn.

blocuri noiIn ceea ce priveste apartamentele vechi din Capitala, valoarea indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie a ajuns la 1.213/euro mp de suprafata utila, cu 3% putin decat in luna precedenta.

Toate tipurile de apartamente vechi, indiferent de numarul camerelor, au inregistrat scaderi.

Astfel, apartamentele cu doua camere s-au ieftinit cel mai mult, cu 3%, urmate de cele cu o camera, 2,9%, respectiv cele cu trei camere, 2,5%.

Apartamentele cu patru camere au inregistrat o scadere de pret de 1,7%.

In Brasov, conform indicelui imobiliare.ro, in luna iunie, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare a avut o valoare de 937 euro/mp de suprafata utila.

Fata de luna precedenta, s-a inregistrat o scadere de 1%, iar in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, de 2,7%.

Cu o valoare medie de 1.079 euro/mp util, apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale brasovene au inregistrat, totusi, o crestere in ultima luna, de 0,7%, iar fata de aceeasi perioada a anului trecut, acestea au fost mai scumpe cu 11,2%.

In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat in luna iunie a ajuns la 923 euro/mp, cu 1% mai putin fata de luna precedenta.

Indicele imobiliare.ro pentru luna iunie prezinta o valoare medie de 1.022 euro/mp util pentru apartamentele din Cluj-Napoca, in crestere cu 0,5% fata de luna precedenta. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, valoarea actuala este cu 2,5% mai mica.

Apartamentele noi s-au ieftinit in aceasta luna cu 0,9%, pretul cerut pentru aceasta categorie scazand de la 976 euro/mp la 967 euro/mp util.

Pretul apartamentelor vechi a crescut insa in iunie 2010. Astfel, cresterea de pret inregistrata in luna iunie pentru aceasta categorie imobiliara este de 1,2%, iar pretul mediu pe metru patrat de suprafata utila este in prezent 1.055 euro/mp util.

Apartamentele din Constanta s-au ieftinit cu 0,7% in luna iunie, cand indicele imobiliare.ro a inregistrat valoarea de 1.021 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea medie actuala este cu peste 9,8% mai mica.

In luna analizata, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a crescut cu 1,6% fata de luna precedenta, de la 990 euro/mp util pana la 1.006 euro/mp util.

In continuare, pretul pe metrul patrat al apartamentelor noi din Constanta este mai ieftin decat al celor vechi.

Pretul mediu pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanta a inregistrat o scadere cu 1,1% in luna iunie, coborand la valoarea de 1.024 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta este de 9,5%.

Potrivit imobiliare.ro, luna iunie a adus o usoara crestere a pretului mediu cerut la apartamentele scoase la vanzare in Iasi.

De altfel, tendinta de crestere a fost intalnita doar la Iasi si la Cluj-Napoca.

Astfel, indicele imobiliare.ro pentru Iasi indica, in luna iunie, valoarea de 916 euro/mp util, in crestere cu 0,9% fata de luna mai.

Apartamentele noi au inregistrat o crestere de 1%, ajungand la valoarea medie de 997 euro/mo util.

Cu o scadere de 0,3%, pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi din Iasi este in prezent 890 euro/mp.

Pe de alta parte, imobiliare.ro subliniaza ca ritmul de scadere a pretului mediu cerut la apartamentele scoase la vanzare in Timisoara a fost atat de accentuat in luna iunie, incat acesta a devenit cel mai ieftin oras dintre cele analizate.

Trendul de scadere vizibil in ultimele luni s-a accentuat in iunie, astfel incat pretul mediu cerut pe metru patrat de suprafata utila a scazut cu 4,5%, coborand pana la valoarea de 874 euro.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta de pret este de 12,6%.

La fel ca in luna anterioara, in iunie, cea mai mare scadere a fost inregistrata la apartamentele vechi, de 4,4%, pretul mediu actual ajungand la valoarea de 869 euro/mp util.

In acelasi timp, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi scoase la vanzare in Timisoara a scazut cu 3,8%, pana la valoarea de 904 euro/mp util.

In comparatie cu luna precedenta, valoarea indicelui national imobiliare.ro pentru luna iunie 2010 indica o scadere importanta de 2,8% ajungand la 1.163 euro/mp util, cea mai mica valoare inregistrata in Romania de la inceputul crizei imobiliare.

Diferenta fata de aceeasi luna a anului trecut, cand indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.245 euro/mp, este de 6,6%.

In schimb, in urma raportarii la perioada de varf a pietei imobiliare autohtone, martie 2008, cand pentru un metru patrat de suprafata utila, pretul mediu cerut sarea de 2.000 de euro, se remarca o scadere de aproape 44%. 

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Părerile cititorilor
  • Pretul apartamentelor noi din Bucuresti a scazut in iunie la 1.440 euro/mp

    […] Articol Ghid Imobiliar: Stiri imobiliare […]

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe